Šport
47 ogledov

Kralji popustili v zadnji tretjini

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Los Angeles Kings so v noči na nedeljo doma izgubili proti Dallas Stars z 2:3.

Za Kralje sta gola dosegla Tanner Pearson v prvi in Jeff Carter v drugi tretjini, a so gostje v zadnji zadeli še dvakrat in se veselili zmage. Anže Kopitar je za kralje odigral 21 minut, a se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Jamie Benn je za Dallas v prvi tretjini izenačil, nato pa sta bila v zadnji tretjini uspešna še Patrick Eaves, ki je izenačil na 2:2, in Bennov brat Jordie, ki je zapečatil usodo domačih z golom za 3:2 za Dallas pet minut pred koncem tekme.

Kralji sicer niso razveselili številnih domačih navijačev, ekipa je že dvestotič igrala pred razprodano dvorano. Niz se je namreč začel decembra 2011, prvi rekord sega v leto 1975, ko je ekipa razprodala 75. zaporednih tekem.

Tekma se je sicer za kralje začela dobro, saj so domači po dveh tretjinah vodili z 2:1. V ekipo se je po poškodbi noge in šestih tekmah odsotnosti vrnil tudi Kris Versteeg, a to ni spremenilo računov zvezd iz Dallasa. Razpoložena sta bila brata Benn, Jordie ima zdaj v peti sezoni za Dallas na svojem računu že 55 točk, tokrat je z golom pet minut pred koncem gostom priboril zmago. Njegov mlajši brat Jamie je 55 točk zbral v zadnjih štirih mesecih, tokrat je zadel v prvi tretjini.

"Upam, da nam je ta tekma dala misliti. Bolje sicer pozno kot nikoli, a tak poraz tik pred koncem rednega dela vsekakor ni v redu. Vse te zadnje tekme bodo odločene z golom razlike, v to sem prepričan in če se v zadnjo tretjino podamo z golom prednosti, moramo to znati zadržati," je po tekmi dejal branilec Kraljev Rob Scuderi.

Visok poraz Otočanov

V ostalih tekmah, skupaj jih je bilo na sporedu kar enajst, so New York Islanders s kar 0:5 izgubili proti Pittsburgh Penguins, z enakim izidom so klonili tudi Edmonton Oilers proti Calgary Flames. Tampa Bay Lightning je s 3:1 premagala New Jersey Devils, Arizona Coyotes so s 3:0 odpravili Washington Capitals, Philadelphia Flyers pa Ottawa Senators s 3:2.

New York Rangers so morali Buffalo Sabres priznati premoč s 3:4, Toronto Maple Leafs so z 2:3 klonili proti Detroit Red Wings, Florida Panthers so s 4:3 premagali Montreal Canadiens, Carolina Hurricanes so proti Columbus Blue Jackets izgubili z 1:5, Nashville Predators pa so po kazenskih strelih izgubili proti San Jose Sharks z 2:3.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Dallas Stars 2:3
Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce za LA.

New York Islanders - Pittsburgh Penguins 0:5
Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils 3:1
New York Rangers - Buffalo Sabres 3:4
Nashville Predators - San Jose Sharks 2:3 (kazenski streli)
Arizona Coyotes - Washington Capitals 3:0
Philadelphia Flyers - Ottawa Senators 3:2
Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 2:3
Florida Panthers - Montreal Canadiens 4:3
Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets 1:5
Edmonton Oilers - Calgary Flames 0:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.