Šport
33 ogledov

Kopitar po devetih letih izgubil status #1

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Slovenski reprezentant Anže Kopitar je odkrito razočaran nad potekom letošnje sezone. ''Nisem igral dobro, to je to,'' pravi kapetan Los Angeles Kings.

Do konca rednega dela najmočnejše hokejske lige na svetu je samo še sedem tekem, za zdaj pa nič ne kaže na to, da bomo v boju za prestižni Stanleyjev pokal spremljali tudi najboljšega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja.

Kralji se trenutno nahajajo na devetem mestu zahodne konference, kar ni ravno najboljša referenca za kapetanski staž slovenskega napadalca. Vodstvo LA Kings je namreč pred začetkom letošnje sezone Dustinu Brownu odvzelo kapetansko črko C in jo prilepilo na Kopitarjev dres.

Slovenski hokejist se v novi vlogi ni proslavil. V 68 tekmah je zabil 11 golov in prispeval 46 točk, kar je občutno manj od prvorazrednega hokejskega centra. Po devetih zaporednih sezonah bo ostal brez naziva najučinkovitejšega igralca ekipe, ki si ga je lastil vse od sezone 2007/2008.

''Ne bi rekel breme. Zagotovo izziv,'' je o prevzemu kapetanskih dolžnosti povedal Kopitar. ''Še vedno se učim. Ne vem, če se je tega mogoče naučiti čez noč. Ni breme, ampak nov izziv. Sem sredi procesa, da tudi to osvojim. Uspelo mi bo,'' je za LA Times povedal Hrušičan.

''Ne verjamem, da je to vplivalo na moje predstave. Preprosto nisem igral dobro, to je to,'' je priznal Kopitar, ki je slovenski reprezentanci pomagal do uvrstitve na olimpijske igre 2018 in reprezentanco Evrope popeljal vse do finalnega obračuna svetovnega pokala.

''Od sebe pričakujem višje standarde. Občutno višje standarde. Letošnje leto je vsekakor slabše zame in to bom poskušal popraviti,'' se je zavezal in dodal, da se je nadejal boljših predstav svoje ekipe. ''Če bi na začetku sezone pogledali seznam naših igralcev, bi malokdo napovedal, da se bomo znašli v tem položaju.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.