Šport
56 ogledov

Kopitar: Sami smo krivi za izpad

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Slovenski hokejist Anže Kopitar je sezono v severnoameriški ligi NHL končal v 1. krogu končnice. Njegov Los Angeles je z 1:4 v zmagah izgubil proti San Joseju.

Hrušičan Anže Kopitar, ki je spet med kandidati za najboljšega obrambnega napadalca lige, skupaj z Bostonovim Patriceom Bergeronom in Anaheimovim Ryanom Keslerjem, pravi, da so za izpad krivi sami.

"Imeli smo drugačne načrte. Vedeli smo, da lahko premagamo San Jose, a na koncu naša igra ni bila na ravni, da bi to lahko uresničili. Zavedamo se, da je bila krivda samo naša in od nikogar drugega. Včasih se zgodi tudi to. Moramo pa pohvaliti San Jose, saj je odigral zelo dobro serijo in zasluženo napredoval," je v pogovoru za spletno stran ak-11.com povedal slovenski zvezdnik.

Los Angeles pa ni bil edini od favoritov, ki je izpadel v prvem krogu, med drugimi sta v zahodni konferenci tekmovanje v isti fazi končala branilec naslova Chicago in Anaheim.

"Odkrito povedano, niti ni nobenih velikih presenečenj. Vse ekipe, ki pridejo v končnico, imajo možnosti za zmago. Malo več sreče, dober odbitek ploščka, to se vse pozna. Nekdo ima malo več sreče, drugi malo več smole in potem se stvar odvije, kot se je," je dejal Kopitar.

Odločal bo power-play

Ob San Joseju so v 2. krog napredovali še Nashville, St. Louis in Dallas v zahodni konferenci ter New York Islanders, Tampa Bay, Washington in Pittsburgh v vzhodnem delu lige. O favoritih za končno zmago Kopitar ni razpredal, poudaril pa je, da bo veliko odvisno od igre z igralcem več. "Tisti, ki bo imel to prvino boljšo, bo zmagal," meni Kopitar, ki se bo v Slovenijo vrnil v zadnjem majskem tednu.

Hrušičan bo znova dejaven tudi poleti, ko ga v domovini čaka kar nekaj obveznosti. Med 4. in 16. julijem bo na Bledu hokejska akademija Anžeta Kopitarja in Tomaža Razingarja, 16. julija bo na sporedu Razingarjeva poslovilna in hkrati dobrodelna tekma, 27. avgusta pa še Kopitarjev šesti dobrodelni golfski turnir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.