Šport
22 ogledov

Kopitarju 25. gol, Kraljem nova ničla

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL vpisalo še drugi zaporedni poraz v gosteh.

Po Nashvillu in Minnesoti so kralji brez točk ostali tudi na gostovanju čez mejo pri kanadskem Winnipeg Jets ki je vodilno ekipo tihomorske divizije odpravil s 4:1. Edini gol za kralje je zadel Anže Kopitar.

Slovenski hokejski as, kapetan kalifornijskega moštva, se je po tekmi, ko je ostal povsem praznih rok, znova vpisal med strelce, a so kralji na koncu vpisali še tretjo zaporedno ničlo.

Hrušičan je v tej sezoni zbral že 25 golov, skupno jih ima v karieri v ligi NHL 243. Ob tem ima Gorenjec še 435 podaj in skupno 678 točk. Kopitar je v tej sezoni 25 golom, dodal 43 podaj ter zbral skupno 68 točk.

Kralji so na odigranih 74 tekmah zbrali 93 točk in ostajajo najboljša ekipa pacifiške skupine, prvi izzivalec Anaheim ima tri točke manj, ob eni odigrani tekmi manj. Tako kings kot ducks so si že priborili vstopnico za končnico prvenstva.

Prvi gol v razprodani dvorani MTS Centre v Winnipegu v kanadski Manitobi je padel šele v 30. minuti, ko je bil za vodstvo z 1:0 in edini zadetek kraljev uspešen Kopitar. Kopitar je zadel ob igralcu več, po podaji Jeffa Carterja in Drewa Doughtyja.

Kralji so skoraj do konca tretjine držali minimalno vodstvo, manj kot dve minuti pred koncem pa je Adam Lowry zadel za izenačenje. Nato je sledila zadnja tretjina za pozabo. Že po 15 sekundah tretje tretjine je Dustin Bryfuglien vodstvo povišal na 2:1. Minili sta dobri dve minuti in je zabil Paul Postma (3:1), manj kot dve minuti pred koncem pa je izid postavil Drew Stafford.

Kralje je spravljal v obup vratar kanadskega moštva Ondrej Pavelec, ki je ubranil kar 33 strelov gostov. Jonathan Quick je pred vrati Los Angelesa zbral 20 obramb.

Kralji so se iz Kanade odpravili domov, ko bodo v noči na nedeljo gostili že odpisani Edmonton.

Liga NHL, izidi:

Winnipeg Jets - Los Angeles Kings 4:1
Anže Kopitar zadel za vodstvo LA Kings 1:0

Boston Bruins - Florida Panthers 1:4
Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 0:3
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 2:3
Toronto Maple Leafs - Anaheim Ducks 6:5*
Detroit Red Wings - Montreal Canadiens 4:3
Nashville Predators - Vancouver Canucks 3:2**
Minnesota Wild - Calgary Flames 6:2
Colorado Avalanche - Philadelphia Flyers 2:4
Arizona Coyotes - Dallas Stars 3:1
San Jose Sharks - Edmonton Oilers 3:6

* - podaljšek
** - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.