Šport
38 ogledov

''Kralji igrajo nevarno igro s Kopitarjem''

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Ekipa Los Angeles Kings še vedno ni podaljšala pogodbe s slovenskim hokejistom Anžetom Kopitarjem, ker je privzdignilo obrvi marsikateremu strokovnjaku v ligi NHL.

Anžetu Kopitarju po koncu letošnje sezone poteče pogodba z Los Angeles Kings, a novega dogovora, ki bi Hrušičana zadržal v mestu angelov, še vedno ni. 

Najboljši slovenski hokejist naj bi zahteval 10 milijonov dolarjev na sezono, pogajanja pa trajajo dlje, kot so pričakovali poznavalci dogajanja v najmočnejši hokejski ligi na svetu.

Mike Futa, podpredsednik Los Angeles Kings, je dejal, da je podaljšanje pogodbe neizbežno, a poudaril, da ''pogajanja včasih trajajo dlje, kot bi si želel.''

Kopitar je najboljši napadalec Los Angeles Kings in eden najpomembnejših členov ekipe, zato strokovnjaki menijo, da se Los Angeles z nepotrebnim zavlačevanjem sprehaja po robu. 

''Še vedno niso podpisali pogodbe. Vsi mislimo, da se bo zgodilo. Tudi on (Kopitar, op. a.) je mislil, da bo prišlo do tega, ko so Kralji decembra obiskali Toronto. To je eno najbolj čudnih pogajanj, kar sem jih pokrival, saj vse kaže na to, da se bo zgodilo, vendar se ne. Zdaj se že pojavljajo teorije zarote. 'Ali gre za težavo, ki je ne poznamo? Ali so se znašli v slepi ulici?' Ekipe se mudijo na sestankih in eden od funkcionarjev je vprašal, ali naj računa z možnostjo, da se bo Kopitar znašel na trgu,'' je zapisal novinar in kolumnist Elliotte Friedman.

''To presega vse meje bizarnega. Celo leto smo se pogovarjali o fantih, ki bodo postali prosti igralci. Kaj se dogaja s Stevenom Stamkosom v Tampi Bay? Eric Staal ni deležen nobene pozornosti. In seveda Anže Kopitar. Mnogi so v preteklih tednih poročali, da je dogovor na dlani. Mislili smo, da bo oznanitev prišla v prvih dneh novega leta. Razen če Dean Lombardi (predsednik LA Kings, op. a.) doživi razodetje in spremeni svoj pristop, se to ne bo zgodilo. Ni nujno, da se ne bo zgodilo, vendar ne kmalu. Zvezdniku to ni pogodu. Lombardi in vodsto LA Kings igrajo nevarno igro,'' pa je zapisal novinar TSN Darren Dreger.

Kopitar si želi vsaj 10 milijonov dolarjev na sezono, po poročanju tujih medijev pa naj bi pristal nekje med 10,5 milijona, kolikor na sezono prejmeta Jonathan Toews in Patrick Kane, ter 9,5 milijonov, ki jih na leto zaslužil Evgeni Malkin.

''Slišim, da Anže Kopitar postaja nezadovoljen s situacijo,'' je za konec pristavil Dreger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.