Šport
48 ogledov

Kralji izgubili po loteriji, Kopitar zadel

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Los Angeles Kings so po kazenskih strelih izgubili na gostovanju pri ekipi Tampa Bay Lightning. Anže Kopitar je dosegel sedmi gol v letošnji sezoni.

Slovenski hokejist Anže Kopitar je v severnoameriški hokejski ligi NHL v noči na četrtek z ekipo Los Angeles Kings gostoval pri Tampa Bay Lightning in po kazenskih strelih moral priznati premoč gostiteljem, ki so zmagali z 2:1. Te je šele v zadnji tretjini v vodstvo popeljal Tyler Johnson, Milan Lucić je pet minut pred koncem izenačil.

Podaljšek v Amalie Areni v Tampi ni prinesel zmagovalca, odločali so kazenski streli, kjer so več sreče imeli domači hokejisti. Kopitar je na ledeni ploskvi preživel slabih 25 minut, v svojo statistiko vnesel tri strele na gol, med drugim pa je bil uspešen tudi v izvajanju kazenskega strela. V kalifornijski ekipi je vratar Jonathan Quick zbral 29 obramb.

Na sporedu je bilo še dvanajst tekem, dve od njih sta se končali po podaljških. Boston je slavil v Detroitu, odločilni gol pa je prispeval Frank Vatrano. Pittsburgh je na domačem ledu ukanil St. Louis s 4:3, za dve točki pa je poskrbel Rus Jevgenij Malkin. Izkazal se je tudi prvi zvezdnik pingvinov Sidney Crosby z dvema zadetkoma v rednem delu.

Montreal še naprej melje svoje tekmece, zadnja žrtev kanadske ekipe in vodilne v atlantski skupini in vzhodne konference je bil New York Rangers, ki so na domačem ledu klonili z 1:5. Današnja osrednja tekma v NHL - rangerji so namreč na prvem mestu v metropolitanski skupini - je minil v znamenju hokejistov iz Montreala, najbolj razpoložena moža v kultni dvorani Madison Square Garden v New Yorku pa sta bila Devante Smith-Pelly z dvema goloma in Čeh Tomaš Plekanec s tremi asistencami.

Otočani iz New Yorka so doma ukanili tekmece iz Philadelphie s 3:1, Nashville pa je slavil v Buffalu s 3:2. Washington je v svojem hramu ugnal Winnipeg s 5:3, blestel pa je Jevgenij Kuznecov z golom in dvema podajama. Carolina je brez težav opravila z Edmontonom in zmagala s 4:1, Columbus pa je po hudem boju slavil v New Jerseyju z 2:1.

Ottawa je v gosteh premagala Colorado s 5:3, najbolj razpoložena moža na igrišču pa sta bila Shane Prince z dvema doseženima goloma in podajo ter vratar Craig Anderson s 43 obrambami. Zadnji prvak v ligi NHL iz Chicaga je slavil v San Joseju s 5:2, Arizona je doma premagala Anaheim s 4:2, Vancouver pa je dve točki osvojil v St. Paulu v Minnesoti, kjer je slavil s 3:2.

AK11 can! #GKG

Posted by Anze Kopitar on 25. november 2015


Liga NHL, izidi:

Tampa Bay Lightning : Los Angeles Kings 2:1**
Anže Kopitar je zadel kazenski strel za Los Angeles

Colorado Avalanche : Ottawa Senators 3:5
NY Islanders : Philadelphia Flyers 3:1
Detroit Red Wings : Boston Bruins 2:3*
San Jose Sharks : Chicago Blackhawks 2:5
Arizona Coyotes : Anaheim Ducks 4:2
Buffalo Sabres : Nashville Predators 2:3
New Jersey Islanders : Columbus Blue Jackets 1:2
NY Rangers : Montreal Canadiens 1:5
Pittsburgh Penguins : St. Louis Blues 4:3*
Washington Capitals : Winnipeg Jets 5:3
Carolina Hurricanes : Edmonton Oilers 4:1
Minnesota Wild : Vancouver Canucks 2:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.