Šport
35 ogledov

Kopitarjeva Evropa poskrbela za nov šok

anže kopitar ekipa evropa svetovni pokal Profimedias
Ekipa Evrope je v drugi tekmi svetovnega pokala, mednarodnega hokejskega tekmovanja, ki ga ob sodelovanju krovne zveze IIHF organizira liga NHL, po podaljšku premagala Češko s 3:2.

Prvi gol na tekmi je padel po desetih minutah in petih sekundah druge tretjine, ko je Evropo v vodstvo popeljal Zdeno Chara. Jakub Voraček je izenačil, Mats Zucarello je spet povedel Evropo v prednost, Marin Hanzal pa je izsilil podaljšek.

V njem je odločilni gol prispeval Draisaitl. Kopitar je ostal brez gola ali podaje, čeprav je lepo priložnost za zadetek imel v drugi tretjini, ko mu je kazenski strel ubranil Petr Mrazek.

V drugi tekmi dneva je Rusija s 4:3 premagala ekipo Severne Amerike.

Na svetovnem pokalu v Torontu sodeluje osem ekip, šest nacionalnih in dve sestavljeni, ena od njiju je evropska, kjer so hokejisti iz tistih držav, ki nimajo svoje reprezentance. Druga sestavljena ekipa je Severna Amerika z mladimi igralci iz ZDA in Kanade.

V predtekmovalni skupini A so Kanada, Češka, ZDA in Evropa, v skupini B pa Finska, Rusija, Švedska in Severna Amerika. Predtekmovanje bo potekalo do 22. septembra, potem pa se bosta prvouvrščena iz obeh skupin pomerila v polfinalnih tekmah, ki bosta 24. in 25. septembra. Za finale na dve dobljeni tekmi imajo tri predvidne termine, 27. in 29. september ter 1. oktober.

Utišali vse dvomljivce

Ekipa Evrope je med pripravami pred začetkom svetovnega pokala zabeležila dva poraza proti ameriški izbrani vrsti do 23 let, kar je sprožilo ugibanja, ali bodo predstavniki različnih držav uspeli najti pravo kemijo, da se zoperstavijo največjim hokejskim velesilam na svetu.

Odgovor je podala tretja pripravljalna tekma, na kateri je Evropa premagala Švedsko, nato pa za uvod v svetovni pokal nadigrala ZDA. Po zmagi nad Češko je samozavest v ekipi zelo visoka.

''Na prvih dveh tekmah smo iskali način, kako želimo igrati,'' je poraza proti mladim ameriškim hokejistom komentiral Kopitar. ''Na zadnjih treh tekmah se je naša igra sestavila tako, kot smo želeli. Ugotovili smo, da hitra igra ni eden od načinov. Naša igra ni kričeča, ampak meji na dolgočasno,'' je dodal slovenski reprezentant.

Svetovni pokal, 2. krog:

Skupina A

Češka : Evropa 2:3* (0:0, 1:1, 1:1, 0:1)
Voraček 34., Hanzal 49.; Chara 30., Zuccarello 43., Draisaitl 63.

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.