Avto
120 ogledov

Aplikacija, ki jo morate imeti s seboj na poti

Aplikacija Travel Evropski potrošniški center
S prenovljeno aplikacijo ECC-net: Travel bo marsikatera nepredvidena težava na poti lažje rešljiva, saj lahko potrošniki z njo na tujem lažje uveljavijo zagotovljene pravice.

Aplikacijo Travel je sofinancirala Evropska unija oziroma Evropski potrošniški center, z njo pa želijo pomagati vsem državljanom EU pri soočanju s situacijami, ki lahko povzročajo slabo voljo: avto, ki ga želimo najeti, je dražji, kot je bilo sprva dogovorjeno; hotelska soba, ki smo jo rezervirali od doma, je zasedena; izdelek, ki smo ga kupili na počitnicah, se kmalu po prihodu domov pokvari ...

Brezplačna aplikacija ECC-net: Travel pa je praktično orodje, ki nakazuje rešitve za takšne primere, saj ne le da seznani potnika s pravicami, temveč mu tudi omogoči, da zahtevo izrazi v jeziku države, v kateri se nahaja. 

Kako aplikacija ECC-net: Travel deluje?

Potem ko izberemo državo in vrsto situacije (nakupovanje, potovanje, najem avtomobila, hotel, zdravje), aplikacija prikaže vaše pravice v konkretni situaciji, poleg tega pa vam omogoča, da nasprotno stran seznanite s temi pravicami v njenem jeziku. Težava bi morala biti tako s pomočjo aplikacije in malo dobre volje odpravljena. 

Aplikacija je na voljo za iOS, Android in Windows pametne naprave.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.