Avto
27 ogledov

Aplikacija Sygic in pomočnica Alexa prevzemata povelje v fordih

Sygic v Fordu Ford
Ford bo omogočil, da bo voznik kot svoj primarni navigacijski pripomoček uporabljal kar aplikacijo pametnega telefona. Hkrati pa se bo lahko zanesel na virtualno pomočnico Alexo in celo opravljal nakupe iz avta.

Večina lastnikov pametnih telefonov med vožnjo uporablja aplikacije za navigacijo na telefonu, zato so pri Fordu svoj infotainment sistem SYNC tretje generacije prilagodili tako, da bo lahko prek funkcije AppLink projeciral navigacijske aplikacije s pametnega telefona neposredno na zaslon na dotik v vozilu. Program za navigiranje Sygic je prvi, ki bo izkoristil to možnost. Gre za med uporabniki priznano navigacijo, ki je zaradi svoje natančnosti v uporabi v več kot 200 državah in ki zna podatke podajati v 40 različnih jezikih.

Pomočnica Alexa bo pomagala pri opravkih

V navezi z Amazonom bo Ford izkoristil virtualno pomočnico Alexo. Ob pomoči Alexe in navezave na Sync tretje generacije bo lahko voznik enostavno dostopal in poslušal zvočne knjige med vožnjo, iskal in prenašal lokalne cilje v navigacijski sistem, dostopal do novic na zahtevo in dodajal izdelke na Amazonov nakupovalni seznam.

Alexa v Fordu | Avtor: Ford Ford
Če v stanovanju uporablja tehnologijo pametnega doma, bo do nekaterih domačih funkcij, denimo upravljanja z domačimi porabniki, dostopal kar iz avta. In nasprotno, ko bo avto parkiran, bo uporabnik prek Alexe lahko dostopal do nekaterih funkcij vozila ter ga nadziral.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.