Avto
298 ogledov

Aplikacije, ki jih je vredno naložiti

Aplikacija Andrej Leban
Pametni telefon. Za celovito vozniško informacijo si morate naložiti hrvaško aplikacijo.

Pametno. “Idejo sem dobil, ko sem obtičal v koloni. Razmišljal sem, da bi bilo zelo uporabno, če bi lahko na poti preprosto in hitro dobil želene  informacije,” pravi Tomaž Orter, avtor mobilne aplikacije Prometoid, ene izmed dveh slovenskih zasebno izdelanih aplikacij, ki voznike  oskrbujeta z osnovnimi podatki o stanju v prometu.

“Za aplikacijo je načrtovanih že veliko dodatnih funkcij, nekaj so jih predlagali tudi uporabniki, a do zdaj nisem imel prostega časa za realizacijo." Svojo aplikacijo z informacijami v besedi ponuja tudi AMZS, a je prilagojena predvsem njihovim registriranim uporabnikom. Celovita javna servisna storitev za platformi Andorid in iOS pa je, kot pravijo na Darsu, še vedno oddaljena najmanj leto ali dve in bo del prihodnjega prometnoinformacijskega sistema Kažipot 3.

Hrvati znajo bolje

Na drugi strani so zgled uporabnosti hrvaške aplikacije, kot je tista hrvaškega avtokluba ali  Road 2 Service. Ta je celo prevedena v slovenščino in ponuja pester nabor uporabnih podatkov.

Aplikacija | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Aplikacije, ki jih morate imeti

Domače:
Razmere na cestah.
Slovenska aplikacija, ki na hiter in grafično prijeten način prikazuje stanje v prometu. Uporabnik lahko tudi nastavi časovnico in območje obveščanja. Pozna tudi hitro povezavo do cestnih kamer. Operacijski sistem: Android. Cena: zastonj.

Vse v eni:
Road 2 Service.
Odlična hrvaška aplikacija, prilagojena tudi za Slovenijo, saj poleg stanja v prometu v besedi ponuja pester nabor informacij o različnih za voznika pomembnih interesnih točkah. Iščete najbližji servis ali izpostavo zavarovalnice? Nič lažjega. Operacijski sistem: Android. iOS. Cena: zastonj.

Uporabno
HAK.
Uradna aplikacija hrvaškega združenja voznikov preseneti z vsestransko uporabnostjo. Med drugim pomaga parkirati avto, napoveduje jutrišnji promet in omogoča hiter klic v sili, tudi na morju. Ni prevedena v slovenščino. Operacijski sistem: Android, iOS. Cena: zastonj.

Angel varuh
iOnRoad. Aplikacija, ki mobilni telefon spremeni v zmogljivega pomočnika, saj opozarja na prekratko varnostno razdaljo ali vožnjo čez rob oznak, olajša uporabo telefoniranja z bluetoothom ali posname izsiljevanje drugih. Cena: Android 3,99 evra, iOS 4,49 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.