Avto
12 ogledov

Preobrat: Apple ne bo izdelal lastnega avta

iCar Žurnal24 main
Projekt Titan, s katerim je Apple ves svet držal v napetem pričakovanju, se je močno skrčil. Apple očitno ne bo izdeloval lastnega avtomobila.

Čeprav ni uradno še nič odločenega, pa naj bi se pri Applu po mesecih težav in razglabljanj, kako naprej, odločili močno spremeniti cilje projekta Titan, v katerem je množica inženirjev skušala izdelati avto pod lastno blagovno znamko. Napoved tega projekta pred nekaj leti je precej vznemirila celotno avtoindustrijo, mnogi so napovedovali, da bo "iavto" popolnoma spremenil način transporta, podobno kot je Apple s svojimi napravami vplival na svet komunikacij. 

Ugledni Bloomberg pa poroča, da so se pri Applu očitno znašli v slepi ulici in da je okoli 1.000 inženirjev, ki je delalo na projektu, že zapustilo družbo ali pa so bili premeščeni znotraj giganta. Apple naj bi se tako odpovedal povsem lastnemu avtu, innaj bi se podobno kot Google pred njim raje posvetil razvoju tehnologij, ki bodo v sodelovanju z obstoječimi proizvajalci vozil omogočale samovozeča vozila.

Uradna odločitev, kako naprej, pa naj bi bila znana šele prihodnje leto.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.