Avto
15 ogledov

Apple v mercedes, volva in ferrarija

Apple carplay Apple
Ameriški tehnološki velikan Apple je na avtomobilskem sejmu v Ženevi predstavil prenovljeno platformo Carplay, ki bo omogočala uporabo Applovih storitev in naprav v avtomobilih.

Prva vozila s podporo za Carplay bodo v Ženevi predstavljena ta teden, šlo bo za modele znamk Mercedes, Volvo in Ferrari.

Ključni element platforme, ki so jo pri Applu sicer predstavili že lani, a pod imenom iOS in the car, je Applova digitalna osebna pomočnica Siri. Siri namreč deluje kot vmesnik med voznikom in platformo – uporabniku omogoča opravljanje klicev, branje in narekovanje sporočil ter uporabo Applovih zemljevidov.

Poleg tega platforma omogoča tudi poslušanje glasbe, tako prek Applove aplikacije iTunes kot tudi prek nekaterih drugih aplikacij. Pri Applu ob tem poudarjajo, da je sistem zasnovan tako, da voznika ne moti med vožnjo.

Tako imenovani avtomobilski zabavno-informacijski sistemi so v sodobnih avtomobilih višjega razreda vse pogostejši, a panoga se še razvija in je za zdaj precej razdrobljena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.