Slovenija
42 ogledov

Apple vložil patent za pametni prstan

Apple prstan Ameriški patentni urad
Pripravite se na naslednjo veliko oziroma pravilneje majhno stvar. Apple je vložil patent za pametni prstan. iRing je očitno naslednja tehnologija, ki jo bo "treba" imeti.

Apple namerava iti še korak pod svojo pametno uro Watch. Prejšnji teden mu je ameriški patentni urad podelil pravice za napravico v obliki prstana. Široka je komaj centimeter in ima premer dveh centimetrov. Kljub majhnosti ima vgrajeno kamero, lahko prikazuje čas, na zaslonu na dotik pa je mogoče upravljati z različnimi aplikacijami. Med drugim bo mogoče prek vgrajenega mikrofona narekovati sporočila, napravo je mogoče upravljati z glasom, GPS bo skrbel za natančno podajanje lokacije na prikazanem zemljevidu.

Biometrični senzorji bodo beležili srčni utrip, temperaturo in raven kisika v krvi, seveda vse v povezavi z napravami ali aplikacijami za nadzor telesne aktivnosti. 

V patentu je navedena celo tehnologija prepoznavanja gibov roke, s čimer naj bi bil iRing, kot se seveda še neuradno imenuje naprava, sposoben "brati" ročno napisana sporočila.

Tehnološki strokovnjaki po pisanju Daily Maila že napovedujejo, da bo prstan, ki se polni prek vgrajenega konektorja, v prihodnosti lahko prevzel tudi vlogo pametne denarnice.

Tudi ipad se je zdel nepotreben

Pri Applu imajo seveda še trdno stisnjene ustnice glede napovedi, kdaj kanijo majceno napravo dati na trg. Čeprav se sliši pametni prstan v tem hipu za koga povsem nepotrebna zadeva, zgodovina uči, da je Apple po letu 2007, ko je predstavil iphona, že velikokrat zadel točno v sredino. Dokaza za to sta tudi tablica ipad ali pametna ura watch, medtem ko so pri tehnološkm velikanu pred mesecem uradno napovedali, da bo v roku štirih let po cesti vozil Applov avto.

Apple sicer ni prvi prišel na idejo pametnega prstana, družba Mota je denimo svoj prstan, ki omogoča različne funkcije povezljivosti, že prikazal na zadnjem sejmu CES.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.