Slovenija
26 ogledov

Applovi milijoni za iCloud.com

Apple Žurnal24 main
Podjetje Apple je od švedskega podjetja Xcerion kupilo domeno iCloud.com. Zanjo naj bi plačalo kar dobre tri milijone evrov.

Kot lastnik domene je, kot je mogoče preprosto preveriti na spletu, že prijavljeno podjetje Apple. Podjetje Xcerion je svoje storitve z iCloud.com preneslo na CloudMe.com. Tja še vedno preusmeri tudi na Apple pisana, po poročanju Cneta bajno draga domena.

iCloud.com bi Apple lahko uporabil za gostovanje svoje storitve ponujanja glasbenih datotek iz oblaka, storitev, s katero ga je sicer nedavno prehitel Google.

Cloud v angleščini pomeni oblak, tako pa je poimenovana tudi vrsta storitev, ki jih je sicer najbolj populariziral Google. Ta je nedavno v sklopu Google Music začel uporabnikom ponujati možnost, da si na njegove strežnike prenesejo lastno glasbeno zbirko in jo poslušajo od koderkoli, tudi z mobilnega telefona.

Predpono "i" iz domene iCloud pa Apple že kar nekaj časa dodaja svojim izdelkom in storitvam ter jih s tem zaznamuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.