Slovenija
27 ogledov

"Aprilski" bo tudi maj

Vreme Shutterstock
Po izredno kislih praznikih smo se prebudili v megleno jutro. Pretežno oblačen dan je pred nami, le na zahodu bo več jasnine. Kakšno bo nadaljevanje letošnjega maja?

Današnje dnevne dnevne temperature danes bodo od 16 do 22 stopinj Celzija, jutri pa bo spet nekoliko hladneje. "Ponoči se bo v vzhodni in osrednji Sloveniji spet pooblačilo, na vzhodu bo začelo rahlo deževati. Jutranje temperature bodo od 6 do 11, v Gornjesavski dolini okoli 3 stopinje Celzija," napovedujejo vremenarji na Arsu.

Sreda bo zmerno do pretežno oblačna; bolj oblačno bo v vzhodni in osrednji Sloveniji, predvsem ponekod na vzhodu bo občasno rahlo deževalo. Količina dežja bo majhna. Dnevne temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem do okoli 21 stopinj Celzija. V četrtek in petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem popoldne bodo nastajale kratkotrajne plohe, v petek lahko tudi kakšna nevihta. Postopno bo nekoliko topleje.

Začetek prihodnjega tedna spet bolj kisel

Arso v svojih 5- do 10-dnevni napovedi piše, da bo območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo postopno slabelo, nad zahodno in jugozahodno Evropo se bo predvidoma poglabljalo obširno ciklonsko območje. Občasno bi lahko na vreme pri nas vplivalo kakšno manjše višinsko jedro hladnega zraka. Nad naše kraje bo dotekal toplejši zrak.

"Do konca tedna kaže na razmeroma sončno vreme, krajevno lahko v popoldnevih nastajajo krajevne plohe. V začetku prihodnjega tedna bo lahko nekaj več oblačnosti, tudi verjetnost za padavine se nekoliko poveča," napovedujejo na Arsu, kjer dodajajo, da je potek vremena od prihodnjega vikenda naprej "še zelo negotov".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.