Slovenija
212 ogledov

V Arboretumu Volčji Potok tulipan za vsakega Slovenca

Arboretum Voljčji Potok
1/35
Gregor Prebil
Arboretum Volčji potok spomladi vzcveti v prenovljeni podobi, saj se na gredicah parka razbohotijo tulipani. Ogledali smo si 24. spomladansko razstavo cvetja.

V Arboretumi Voljčji Potok sveti dva milijona tulipanov, polja narcis in magnolij, ki navdušujejo tudi tuje obiskovalce iz številnih držav. Ob tem se odvija tudi pestro pomladno dogajanje na območju od vhoda do pristave.

Ob sprehodu skozi park je mogoče videti 178 sort tulipanov. Med barvitimi gredicami pomladnega cvetja pa se predstavlja slovensko vrtnarstvo in cvetličarstvo. Poleg tega so razstavna mesta namenjena predstavitvi vrtne opreme in stojnicam z domačo in umetnostno obrtjo.

Dinozavri postajajo stalnica

Vse dogajanje so nadgradil z novim spektaklom z dinozavri. Del dinozavrov je sicer prezimil v Arboretumu, z otroškega igrišča pa so se preselili na Graščinsko polje pred pristavo. Dežela dinozavrov bo obiskovalce sprejemala do konca poletja. V mesecu maju bodo odprli tudi razstavo Pol stoletja rododendronov. Zgornji angleški park je ob tej obletnici obogatilo 250 novih 1,5 metra velikih rododendronov.

Sprehod po arboretumu lahko vpliva tudi na dobro razpoloženje. Z bioenergetikom Jožetom Trojarjem so v parku namreč določili Pot dobrega počutja. V parku potekajo tudi druge številne prireditve.

Direktor Arboretuma Aleš Ocepek je sicer na nedavni novinarski konferenci spregovoril o žledolomu. Dejal je, da sanacija še vedno poteka. Glede drugih izvedenih prostorskih rešitev pa je povedal, da je bila v januarju zaključena obnova sanitarij za obiskovalce, poleg tega so bile zgrajene tudi sanitarije za invalide.

Na novo je bila postavljena kulisa Souvanovega dvorca, pred katero bo v maju pripravljen nov oder za prireditve, tako da bo prostor primeren za koncerte z do 1000 obiskovalci. V septembru je tudi predviden začetek gradnje novega vstopnega objekta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.