Šport > Nogomet
16 ogledov

Turan na pragu Barcelone

arda turan barcelona EPA
Barcelona je za prestop Arde Turana pripravljena plačati 35 milijonov evrov. Odkupna klavzula nogometaša Atlético Madrida sicer znaša še šest milijonov več.

Po poročanju španskih medijev bo turški reprezentant Arda Turan v kratkem postal igralec FC Barcelone. Njegov prestop iz Atletico Madrida še ni zaključen, kot pišejo Španci, pa naj bi igralec sredine igrišča z evropskimi prvaki podpisal petletno pogodbo v višini 35 milijonov evrov.

Če se bosta kluba dogovorila, se bo Arda Turan ekipi Luisa Enriqueja pridružil 13. julija, ko bo prva postava brez igralcev, ki so trenutno na južnoameriškem prvenstvu, začela s pripravami na novo sezono. A Turan za nove delodajalce ne bo smel nastopiti v letu 2015, saj je Barcelona še pod kaznijo Evropske nogometne zveze. Podobno kot druga okrepitev Barcelone Aleix Vidal bo lahko s soigralci treniral, na prvo uradno tekmo pa bo moral počakati do leta 2016.

Do izteka kazni bo lahko Turan igral za turško reprezentanco, po pisanju španskih medijev pa obstaja tudi možnost, da bi ga Barcelona za ta čas posodila Galatasarayju. Nad to možnostjo trener Luis Enrique ni najbolj navdušen, še dodajajo Španci.

Turan se je z objavo na družabnem omrežju Facebook poslovil od navijačev Atlética. ''Hvala,'' je v treh različnih jezikih pripisal videposnetku.

Teşekkürler, Gracias, Thanks

Posted by Arda Turan on 1. julij 2015
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.