Svet
46 ogledov

Aretacija direktorja letalske družbe

Chapecoense, letalska nesreča, razbitine EPA
Bolivijske oblasti so priprle direktorja letalske družbe LAMIA, katerega letalo je prejšnji teden strmoglavilo v Kolumbiji.

Direktorja letalske družbe Lamia Gustava Vargasa je skupaj s še petimi ljudmi policija odpeljala v pridržanje. "Dobili smo nalog za aretacijo generalnega direktorja Gustava Vargasa," je potrdil tožilec Ivan Quintanilla in dodal, da so aretirali še šest ljudi, med njimi sekretarja in mehanika družbe. Letalski uradniki so iz pisarn družbe LAMIA odnesli več dokumentov, ki jih potrebujejo za preiskavo, poročajo tamkajšnji mediji.

LAMIA je čartersko podjetje, registrirano v Boliviji, specializirano je za prevoze nogometnih klubov iz Latinske Amerike. Letalo s 77 ljudi na krovu je strmoglavilo 29. novembra v bližini Medellina, umrlo je 71 ljudi, od tega 19 igralcev kluba Chapecoense in 24 spremljevalcev ekipe. Nesrečo je preživelo šest ljudi, od tega trije nogometaši.

Neimenovani vladni uradnik je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da je letalska uradnica Celia Castedo, ki je dovolila let letala, pobegnila v Brazilijo, kjer je zaprosila za azil. Uradnik je dodal, da se Castedova boji za svojo varnost. Bolivijski uradniki so jo označili za begunko. "Njen odhod iz države je nelegalen," je o tem povedal bolivijski notranji minister Carlos Romero in zatrdil, da bo zahteval njeno izročitev.

Preiskovalci iz Bolivije, Brazilije in Kolumbije še vedno preiskujejo nesrečo letala, za zdaj so povedali le, da je ena teorija tragedije, da je letalo med letom ostalo brez goriva.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.