Svet
142 ogledov

Aretacija mehiške nevarne morilke

Calderon Oyeda Facebook
Za mehiško pripornico tamkajšnje oblasti verjamejo, da je odgovorna za 150 umorov, od katerih naj bi jih osebno izvršila devet. Izdal jo je ljubimec.

Kot so medijem potrdile mehiške oblasti, v priporu je ena najbolj znanih mehiških prestopnic, 31-letna Melissa Margarita Calderon Ojeda, ki jo tamkajšnje podzemlje pozna pod nadimkom La China. V desetih letih naj bi bila na čelu skupine plačanih morilcev; ubijala naj bi tudi sama, skupno pa naj bi bila odgovorna za najmanj 150 smrti, pišejo mehiški mediji, ki jih povzema Independent.

Policija jo je priprla 19. septembra, v akciji ni bil izstreljen niti en nabolj, se pohvali mehiška policija. Informacije o morilki je policiji priskrbel njen ljubimec, in sicer v zameno za skrajšanje svoje zaporne kazni. Calderon Ojedo so policisti priprli na letališču Los Cabos na severu Mehike. Tam bo očitno tudi konec njene kariere plačane morilke.

Posebaj okrutna

V svet kriminala je vstopila leta 2005, ko je ljubimkala s pripadnikom kartela Damaso. Ne glede na to, da gre za svet, v katerem prevladujejo moški, se je uspela prebiti v sam vrh organizacijske lestvice.

Nekdanji vodja mednarodnih operacij v ameriški agenciji za boj proti drogam DEA je Telesur TV povedal, da je ena od najbolj vplivnih žensk mehiških kartelov. "Redko kateri ženski se uspe prebiti na vrh, redko katera pokaže okrutnosti in veščine, kot jih je pokazala ona," je povedal za Telesur TV.

Želela je "na svoje"

Kot piše britanski Daily Mail, je letos poleti zapustila kartel Damaso, potem ko je bil nekdanji vodja te kriminalne združbe izpuščen iz zapora. Odšla naj bi "na svoje", organizirala svojo skupino za plačane umore, pri čemer je med združbama prišlo do vala nasilja, v okviru katerega je Calderon Ojeda za seboj puščala številna trupla.

Potem ko je policija ujela njenega ljubimca, so iz njega - v zameno za krajšo zaporno kazen - izvabili podatke o njegovi ljubici. Ta je za zdaj še v priporu.

Komentarjev 2
  • s.i.k. 15:06 10.oktober 2015.

    .sj. za malo ravnotežja" pač.., ker eni tudi čistijo" take, ki želijo poštenost..

  • slajan 14:02 08.oktober 2015.

    Take treba pustiti na prostosti, saj pospravljajo podzemlje.Vsak, ki dela čistko v kriminalnih združbah je doborodošel!