Svet
16 ogledov

Aretacije zaradi domnevnega načrtovanja terorističnih napadov

Eksplozija v Bruslju EPA
Aretirali štiri moške in eno žensko.

Britanska policija je v sodelovanju s francoskimi in britanskimi oblastmi zaradi domnevnega načrtovanja terorističnih napadov aretirala peterico. Tri moške in žensko so v četrtek prijeli v britanskem Birminghamu, še enega moškega pa zgodaj davi na londonskem letališču Gatwick.

Šef policije Constable Marcus Beale iz protiteroristične enote West Midland je dejal, da informacij, ki bi nakazovale načrtovanje napada v Veliki Britaniji, nimajo.
 

Obenem je dodal, da je bila "akcija del velike preiskave protiteroristične enote West Midland v sodelovanju s široko protiteroristično mrežo, MI5 ter mednarodnimi parterji, kot so belgijske in francoske oblasti".

Tiskovna predstavnica tamkajšnje policije ni želela komentirati, ali so aretacije povezane z napadi v Belgiji in Franciji, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V napadih v Bruslju je bilo minuli mesec ubitih 32 ljudi, medtem ko pa je v novembrskih napadih v Parizu lani življenje izgubilo 130 ljudi.

Preiskali tudi stavbe

Med četverico aretiranih moških sta bila dva stara 26 let, eden 40 in drug 59 let. Vse štiri so skupaj z 29-letno žensko že zaslišali specializirani preiskovalci za terorizem, policija pa je preiskala nekaj stavb v Birminghamu.

Sicer pa poročila kažejo, da so glavnega osumljenca napadov v Parizu in Bruslju Mohameda Abrinija, ki so ga pred dvema tednoma aretirali v Belgiji, julija lani opazili tudi v Birminghamu. Abrini je medtem že priznal, da je "moški s klobukom" s posnetka nadzorne kamere, na katerem je skupaj z dvema samomorilskima napadalcema na bruseljskem letališču 22. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.