Svet
35 ogledov

Aretacije zaradi zlorab v vrtcu

zloraba otrok Shutterstock
Aretacije dveh oseb, ki sta v Milanu vodili zasebni vrtec. Preiskovalci so ugotovili, da sta fizično zlorabljali otroke, mlajše od treh let.

Policija je po obvestilih nekdanjih uslužbencev o zlorabah otrok v vrtcu namestila skrite kamere in prejšnji teden posredovala, potem ko so posnetki pokazali, kako je vzgojiteljica, ena od dveh osumljencev, ugriznila dveletnega dečka v lice. Otroka so zaradi tega morali odpeljati v bolnišnico, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Policija je razkrila, da so v tem vrtcu zabeležili več kot 25 primerov fizične zlorabe. Otrok niso samo grizli, temveč so jih tudi klofutali, prisilno hranili, zapirali v temo in vezali na sedeže s pasovi, je zlorabe opisala policija.

Vrtec so zaprli, sodnik pa je po nekaj dneh pripora osumljenca izpustil na prostost do odločitve o tem, ali obstaja dovolj dokazov, da bi jima lahko začeli soditi. 34-letna vzgojiteljica Milena Ceres je trenutno v hišnem priporu, 35-letnemu direktorju vrtca Enricu Piroddiju pa so za 12 mesecev prepovedali delo z otroki.

Piroddi je za italijansko tiskovno agencijo Ansa povedal, da mora obstajati razlog, da so ga po štirih dneh izpustili iz pripora, s čimer je namignil, da so obtožbe zoper njega neutemeljene.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.