Šport > Nogomet
42 ogledov

Aretirali 4100 ljudi, zasegli 12 milijonov

stave, stavni listek EPA
Policisti v številnih državah so bili med evropskim prvenstvom zelo aktivni zaradi ilegalnih stavnic.

Interpol je danes potrdil, da so policije v različnih azijskih državah zaradi organizacije ilegalnih nogometnih stav v povezavi z letošnjim evropskim prvenstvom v Franciji priprle več kot 4100 ljudi. Ob aretacijah je policija zasegla tudi več kot 12 milijonov evrov.

Policija je v prvem sklopu preiskav na Kitajskem, v Maleziji, Singapurju in Vietnamu izvedla več kot 4000 racij, a preiskovale so tudi policije v Franciji, Grčiji in Italiji.

Drugi sklop racij je bil usmerjen v Kambodžo, Korejo, na Filipine, Tajsko in vnovič v Vietnam, kjer so razkrivali mednarodne ilegalne povezave in odgovorne, ki so stave organizirali. Na poročilo o preiskavi mobilnih telefonov in računalnikov policije še čakajo.

"Ilegalne stavnice organiziranemu kriminalu zagotavljajo izjemne dobičke, ki so pogosto povezani s trgovino z belim blagom, korupcijo in pranjem denarja," je ob tem povedal vodja Interpolovega oddelka za boj proti korupciji in finančnemu kriminalu Jim Anderson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.