Slovenija
76 ogledov

Aretirali aktivista Jašarja

Aretacija Jašarja
1/16
Youtube
Policisti so po dveh urah Jašarja izpustili iz pridržanja. Plačati bo moral dva plačilna naloga.

V prostore Mestne občine Maribor (MOM) se je zjutraj protestno "naselil" aktivist Skupine 29. oktober Sanjin Jašar. Po napovedih skupine je želel tam ostati, vse dokler ne odstopi mestni svet.

Namestil se je v pritličnih prostorih občinske stavbe, kjer je upravna enota. Kot je povedal ob prvem prihodu policistov, bo na hodniku ostal do konca uradnih ur občine in se vrnil naslednji dan. "S tem svojim dejanjem opozarjam na nepravilnosti, ki se dogajajo na občini, in bom opozarjal, dokler mestni svet ne odstopi," je dejal.

Nekaj pred 13. uro so ga ponovno "obiskali" policisti, ki so ga popisali in pridržali. Ob 14:55 pa so ga iz pripora izpustili. Policisti so Jašarju izdali dva tudi plačilna naloga.

Po poročanju nekaterih medijev naj bi legitimirali tudi Franca Trčka, sicer profesorja s fakultete za družbene vede.

V občini brez razloga

Na mariborski policijski upravi pojasnjujejo, da se je Jašar v prostorih državnega organa nahajal brez razloga in jih ni zapustil, čeprav ga je pristojna oseba državnega organa (iz upravne enote) prosila, naj to stori. Ker tega ni storil, so prišli policisti in mu izdali plačilni nalog v vrednosti približno 40 evrov.

Jašar je prostore nato zapustil, a se je čez čas vrnil, zato so mu policisti izdali nov plačilni nalog v višini nekaj čez 300 evrov. Tega je "prislužil", ker ni upošteval odrejenega zakonitega ukrepa oziroma odredbe uradne osebe na kraju samem. Policisti so dodali, da so ga pridržali, ker drugače ni bilo mogoče zagotoviti javnega reda in miru.

Naslednji je Janković

Skupina 29. oktober je sicer pred dnevi zaradi ugotovitev protikorupcijske komisije vložila kazensko ovadbo zoper predsednika vlade Janeza Janšo. Pravijo, da ovadbo pripravljajo tudi zoper Zorana Jankovića.

Komentarjev 5
  • Aspetiamo 15:49 21.januar 2013.

    Ah, tale bi pa bil kar primeren za občinarja. Veliko sedet pa nič delat.

  • juventus1897 15:41 21.januar 2013.

    Ušesa navit, pa bo!

  • juventus1897 15:41 21.januar 2013.

    Ha navit, pa bo dal mir!