Slovenija
22 ogledov

Aretirali Matica Munca

Aretacija Munc Bralec Žurnala
Policija je danes Matica Munca in Natalijo Markač aretirala zaradi primera koroške deklice. Že včeraj ju je ovadil njen oče Boštjan Kaker. Policija je potrdila, da so zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzema mladoletne osebe odvzeli prostost dvema osebama.

Danes so aretirali Matica Munca. Jerneja Munc nam je pretresena opisala, kaj se je zgodilo v svetovalnici Akcija: "Prišla sta kriminalist in kriminalistka in mu povedala pravice. Nato sta ga vklenila in odpeljala na Policijsko postajo Moste. Pridržan je zaradi izsiljevanja in odvzema prostosti mladoletni osebi. Aretirali so tudi Natalijo Markač."

Jerneja Munc pravi, da je slišala, da naj bi aretirali tudi njo, vendar se to za zdaj ni zgodilo. Sicer pa so danes potekale hišne preiskave tako pri Muncu, kot pri Markačevi.

Ovadil ju je oče Koroške deklice

Oče koroške deklice Boštjan Kaker je včeraj vložil kazensko ovadbo zoper Munca in Markačevo, je za STA potrdil njegov zagovornik Boštjan Verstovšek. Podrobnosti glede ovadbe ni želel pojasniti, je pa še povedal, da Kaker ne ve, kje je njegova hčerka. "Če bi vedel, bi povedal," je dodal Verstovšek.

Zagovornica dekličine mame Irma Pavlinič Krebs upa, da današnja aretacija pomeni, da so korak bližje, da najdejo deklico, ki je dekličina mama ni videla od oktobra 2010. Kot še poroča STA, Pavlinič Krebsova verjame, da je bil današnji policijski korak premišljen.

Iz Ljubljane v Celje

"Matic je bil odpeljan iz PP Moste ven iz Ljubljane ... ko zvem kam sporočim ... Predvidevam pa da v Celje," je pred nekaj minutami Munčeva zapisala na Facebook profilu.

Munčev odvetnik Luka Podjed nam je povedal, da je bil obveščen o aretaciji, vendar z Muncem še ni govoril. "Policija ima 48 ur, da ga privede pred preiskovalnega sodnika," pravi Podjed.

Kot so sporočili iz Policije, bodo kriminalisti v času pridržanja (na podlagi usmeritev Okrožnega državnega tožilstva v Slovenj Gradcu) izvedli vse potrebne preiskovalne aktivnosti.

Primer koroške deklice

Sodni senat Okrožnega sodišča Slovenj Gradec je ravno pred dobrim tednom očeta koroške deklice obsodil na enotno kazen tri leta in pol zapora zaradi odvzema mladoletne hčerke in zanemarjanja otroka.

Spomnimo. Policija koroško deklico išče od marca lani, ko jo je neznano kam skril njen oče. Ta je prepričan, da oče njegove bivše žene spolno zlorablja deklico, zato se ni strinjal, ko je sodišče skrbništvo dodelilo materi.

Komentarjev 7
  • golob.bob 23:45 23.marec 2012.

    bomo ze nasli tega t.i. pedofilskega dedka! boj se stari, prisel bo tvoj dan!

  • Žurnalček 23:14 23.marec 2012.

    Država se bori za pravico otroka in očeta ovtakne zaradi njegove dolžnosti , da zaščiti svojega otroka pred pedofili obsodi na 3 letno kaze. PA KRETENI SODNO POLICAJSKI , OTROKU STE VZELI DOHODEK-PLAČO OČETA in s tem najbolj škodovali prav ...prikaži večrav otroku ! Ni da bi govoril. DRŽAVA GNUSIŠ SE MI IN TO ČEZDALJE BOLJ !!

  • veber 20:01 23.marec 2012.

    Daleč bodo šli, da bi zaščitili svoje napake, daleč. Pedofili pa veselo na prostosti...