Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Argentina: v trčenju številni mrtvi

Železniška nesreča v Argentini.
1/7
EPA
V Argentini je v času jutranje konice na železniški postaji v predmestju Buenos Airesa najprej vlak zapeljal v avtobus, nato pa je vanju trčil še en vlak. Po dosedanjih podatkih je bilo ubitih najmanj sedem ljudi, več kot 160 je ranjenih, od tega mnogi huje.

Gasilci se na vso moč trudijo, da bi iz razbitin vlakov in avtobusa čim prej rešili morebitne preživele, medtem ko ranjene množično prevažajo v bolnišnice. Pri večini smrtnih žrtev, ki so jih potrdili doslej, gre za potnike poškodovanega avtobusa.

Do nesreče je prišlo okoli 7. ure zjutraj po lokalnem času, ko je na postajo Flores na jugozahodu prestolnice drlo na tisoče ljudi, ki so bili na poti v službo. Vlak, ki je takrat zapeljal na postajo, je trčil v avtobus in ga potisnil na bližnji peron. Vlak je ob tem iztiril in pristal na sosednjih tirih, kamor je kmalu zatem pripeljal drug vlak.

Po nekaterih navedbah naj bi bil za nesrečo kriv voznik avtobusa, ki je kljub opozorilnemu signalu zapeljal na železniški prehod.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.