Šport
60 ogledov

Armstrong na kolajno čakal šest let

Dylan Armstrong EPA
Kanadčan Dylan Armstrong bo šest let po olimpijskih igrah v Pekingu dobil bronasto kolajno za tretje mesto v suvanju krogle.

Mednarodna atletska zveza (IAAF) je zaradi dopinških prekrškov doživljenjsko suspendirala Belorusa Andreja Mihneviča, je objavil Mednarodni olimpijski komite.

Na OI v Pekingu je Mihnevič za vsega en centimeter prehitel Armstronga, pozneje pa se je izkazalo, da je Belorus do kolajne prišel s pomočjo nedovoljenih sredstev. Ker je bil to zanj že drugi dopinški prekršek v karieri, pozitiven je bil tudi po svetovnem prvenstvu v Helsinkih leta 2005, mu je IAAF izrekel dosmrtno prepoved nastopanja.

"Navdušen sem, ker bom dobil medaljo z OI 2008, za katero sem res garal. Osvojiti olimpijsko odličje so bile moje sanje iz otroštva," je dejal 33-letni Kanadčan, ki ima v svoji zbirki tudi po eno srebrno in bronasto kolajno s SP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.