Šport
52 ogledov

Armstrong razkriva obseg dopinške afere

Hein Verbruggen nekdanji predsednik Mednarodne kolesarske zveze EPA
Pod preiskavo se je znašel nekdanji predsednik Mednarodne kolesarske zveze, ki naj bi Armstrongu pomagal prikrivati uporabo dopinga.

Dopinška afera Lancea Armstronga niti slučajno še ni zaključena. Osramočeni ameriški kolesar je zdaj namreč začel razkrivati kam vse je segla mreža, ki mu je pomagala do osvojitve sedmih naslovov Tour de France

Zaradi njegovih obtožb se je začela preiskava proti Heinu Verbruggnu, nekdanjemu predsedniku Mednarodne kolesarske zveze. Slednji je po besedah Armstronga prikril njegovo uporabo dopinga na dirki po Franciji leta 1999. Verbuggen je po pričanju Armstronga njemu in njegovi ekipi naročil, naj si izmislijo izgovor za nepravilnosti v analiziranem vzorcu in jih nato podprl.

Ta krivdo in očitke zanika, vendar bo moral član Mednarodnega olimpijskega komiteja svojo nedolžnost še dokazati. Verbruggen se je od položaja predsednika Mednarodne kolesarske zveze sicer upokojil leta 2005, vendar je ostal njen častni podpredsednik

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.