Šport > Nogomet
67 ogledov

Policija preiskuje umor nogometaša

arnold peralta EPA
Policija v Hondurasu je potrdila, da so neznanci pred nakupovalnim centrom v La Ceibi na severu države umorili nogometnega reprezentanta Arnolda Peralto, danes poročajo tuje agencije.

Motiv umora zaenkrat še ni znan, policija je lahko izključila le rop, saj je imel Peralta po umoru pri sebi vse vrednejše stvari. Kot poroča časnik El Heraldo, so priče v tem karibskem mestu povedale, da so na parkirišču nakupovalnega centra slišale streljanje, takoj nato so odkrili truplo 26-letnega nogometaša.

Peralta je zdaj igral za domačega prvoligaša Olimpio, v Evropi pa je bolj znanj po igranju za škotski Glasgow Rangers. Njegovo igro so opazili tudi vodilni v honduraški reprezentanci in leta 2011 je Peralta prvič zaigral tudi za izbrano vrsto svoje domovine, leta 2012 tudi na olimpijskem turnirju v Londonu.

Na zvezi so svojcem nogometaša že izrekli sožalje. "Bil je čudovita oseba in izjemen nogometaš," je na Twitterju zapisal predsednik Olimpie Rafael Ferrari.

S 66 umori na 100.000 prebivalcev je Honduras ena najnevarnejših držav na svetu. Večino umorov zagrešijo tolpe mladih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.