Šport > Moto športi
31 ogledov

Arrivabene: Dovolj o Räikkönenu

maurizo arrivabene EPA
Šef Ferrarija Maurizio Arrivabene je dodobra naveličan vprašanj o prihodnosti Kimija Räikkönena, ki mu ob koncu sezone poteče pogodba s Ferrarijem.

Prihodnost nekdanjega svetovnega prvaka (2007) je ena glavnih tem v paddocku F1, zato ne preseneča, da se je prvi mož Ferrarija Maurizio Arrivabene naveličal neprestanih špekulacij o Kimiju Räikkönenu.

kimi raikkonen | Avtor: EPA EPA
Finec se je leta 2014 vrnil v Maranello, kjer je zamenjal Felipeja Masso in prvo sezono dirkal ob Fernandu Alonsu. Slednji je v zaključku lanskega leta moral svoje mesto prepustiti Sebastianu Vettlu, ki je tako kot Alonso pred njim na stezi zasenčil ledenega Finca.

35-letnik ima pogodbo s poskočnim konjičkom sklenjeno do konca letošnje sezone, njegova prihodnost pa je v največji meri odvisna od njega. Räikkönen priznava, da z rezultati v letošnji sezoni ni zadovoljen, saj se je samo enkrat uvrstil na stopničke, medtem ko je Vettel na zmagovalnem odru stal šestkrat, za nameček pa je na VN Malezije kot edini v letošnji sezoni premagal obe srebrni puščici.

''Kot sem povedal zadnjič in ničkolikokrat doslej, Kimijeva prihodnost je v Kimijevih rokah,'' je povedal šef Ferrarija. ''Ne želim več govoriti o Kimiju, saj je do konca še deset dirk. Ob primernem trenutku se bomo z njim pogovorili o tem, kakšen bo naš naslednji korak,'' je dodal Arrivabene.

Räikkönen je pred dirko v Silverstonu priznal, da ga špekulacije na njegov račun ne presenečajo, zaradi česar Arrivabene z njim sočustvuje. ''Kimi ve, da je prihodnost v njegovih rokah. Če se postavim v Kimijevo kožo, od Bahrajna vsi govorijo o njem, on pa mora skočiti v dirkalnik in voziti s 300 km/h. Ali je dobro razpložen? Ne. Rad bi, da Kimi ostane miren in opravlja svoje delo.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.