Šport
19 ogledov

Schumijeva agentka ga je ganila do solz

maurizio arrivabene EPA
Šef Ferrarija je po zmagi Sebastiana Vettla na VN Malezije prejel tekstovno sporočilo agentke Michaela Schumacherja, Sabine Kehm, ki je v njem obudilo spomine.

Maurizio Arrivabene, ki je v Maranellu zamenjal neizkušenega Marca Mattiaccija, je obrnil nov list v knjigi najuspešnejše ekipe v zgodovini F1, ki je pretekli konec tedna na VN Maleziji prvič po skoraj dveh letih spet stopila na najvišjo stopničko.

sabine kehm | Avtor: EPA EPA
Arrivabene, dolgoletni član Ferrarijeve garaže, je v začetku novega tisočletja delal kot predstavnik glavnega pokrovitelja, tobačnega podjetja Marlboro, in v tem času spletel prijateljske vezi s sedemkratnim svetovnim prvakom Michaelom Schumacherjem. Ob zmagi Vettla, ki se ga je v preteklosti prijel vzdevek ''mali Schumi'', so Italijanu na dan privrela čustva.

''Ves čas sem poskušal ostati miren,'' je dejal v pogovoru za Sport Bild. Po koncu dirke je prejel tekstovno sporočilo Schumacherjeve predstavnice Sabine Kehm. ''Sporočilo me je spravilo v jok,'' je priznal Arrivabene, ki ni razkril natančne vsebine zapisa, spregovoril je le o podobnosti med nemškima dirkačema, ki sta skupaj nanizala 11 naslovov svetovnega prvaka - Schumacher sedem, Vettel štiri.

''Ko sem to prvič opazil, sem postal zelo čustven,'' je povedal. ''Njuni osebnosti se razlikujeta, a Sebastianov način dela, kako se poglobi v vsako podrobnost, motivira druge in skrbi za konkstruktivno kritiko, me spominja na Michaela. Skupna sta jima kulturno ozadje in perfekcionizem, ki sta ga prinesla k Ferrariju,'' je dodal Italijan.

Nemški Bild še poroča, da si je Kehmova dirko za VN Malezije ogledala v družbi Schumacherjeve žene Corinne na posestvu ob Ženevskem jezeru, kjer legendarni dirkač počasi okreva po hudi poškodbi glave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.