Šport > Nogomet
16 ogledov

Oblaku šov vratarjev v Madridu

arsene wenger arsenal
1/15
EPA
Atlético Madrid je tudi po zaslugi Jana Oblaka dobil infarktno končnico na stadionu Vicente Calderón, kjer so se aktualni viceprvaki uvrstili v četrtfinale tekmovanja. Arsenal je bil blizu velikemu preobratu proti Monacu, ki je napredoval s porazom.

Varovanci Arsena Wengerja so v Monaco pripotovali z nemogočo nalogo, saj so na domačem Emiratesu prejeli kar tri zadetke in prepričljivo izgubili proti ekipi (1:3), ki je na papirju veljala za enega šibkejših nasprotnikov v osmini finala.

Nekdanji strateg Monaca je v začetno enajsterico uvrstil Dannyja Welbecka, ki je po zadnji ligaški zmagI proti West Hamu (3:0) zamenjal Thea Walcotta. Slednjemu sta se na klopi pridružila Calum Chambers in Aaron Ramsey. V konici napada je Olivier Giroud. V začetni enajsterici Leonarda Jardima je mesto ponovno našel Dimitar Berbatov, v napadu pa je ponovno zaigral Anthony Martial, čeprav je petek zabil dva gola proti Bastii.

Arsenal je že na začetku tekme pokazal svojo namero in vloženi trud se je povrnil slabih deset minut pred polčasom, ko je tragik prve tekme Giroud izgnal nekaj slabih spominov s prelepim zadetkom. Welbeck mu je podal skozi obrambo Monačanov, Giroudu pa je strel ubranil Subašić, toda žoga je Francoza komično zadela v glavo, toda nič komičnega ni bilo v njegovem strelu, ki je poletel prek branilcev na črti in pod prečko za 0:1.

Monaco je zadnjih 20 minut odigral brez Berbatova, ki ga je zamenjal Bernardo Silva, Theo Walcott pa je v lovu za dvema zadetkoma odrešitve nadomestil Welbecka. In dobrih deset minut pred iztekom rednega dela je gol prišel - v akciji dveh rezervistov je Walcott z notranjim delom nogometnega čevlja zatresel vratnico, Kurzawa pa je s slabim izbijanjem zaposlil le Ramseyja, ki je hladnokrvno zadel.

Jubilejni 300. gol Arsenala v evropskih tekmovanjih pod Wengerjevim vodstvom ni bil dovolj in Monaco se je s krčevito obrambo uvrstil v četrtfinale.

Oblak med junaki tekme na Calderónu

Na tekmi med madridskim Atleticom in Bayerjem je bilo pričakovati, da bo slovenski reprezentant Jan Oblak znova tekmo spremljal zgolj s klopi. Toda že po dobrih 20 minutah je moral trener Diego Simeone prvega vratarja Miguela Angela Moyo zaradi poškodbe zamenjati s slovenskim čuvajem mreže.

jan oblak altetico madrid | Avtor: EPA EPA
Že sedem minut pozneje so domači zaostanek s prve tekme izničili, ko je z 18 metrov z nekaj sreče zadel Mario Suarez. Do končnice polčasa so bolj odločno delovali domači, nato pa so tudi Nemci pokazali, da ne bodo zlahka izpustili četrtfinalne vstopnice.V drugem polčasu so večinoma domači narekovali ritem igre, poskušali prebiti zbrano Bayerjevo obrambo, toda neuspešno. Tudi Arda Turan je v 80. minuti iz ugodnega položaja z dobrih desetih metrov slabo streljal, tako da Bernd Leno ni imel težkega dela. Tako kot ga cel redni del tekme na drugi strani ni imel niti Oblak.

V podaljških si ekipi prav tako nista priigrali resne priložnosti, pri enajstmetrovkah pa je že takoj Raul Garcia poslal žogo visoko čez gol. Toda naslednji strel Hakana Calhanogluja je Oblak obranil, Antonie Griezmann pa je nato Atleticu priigral prednost.

Napaka izkušenega Kiesslinga

Simon Rolfes je z izvrstnim strelom z bele točke izid znova izenačil, Suarez je nato Špance spet popeljal do vodstva, Ömer Toprak pa je žogo poslal čez vrata. Leno je zatem poskrbel za novo dramo z obranjeno enajstmetrovko Kokeja, Castro je zanesljivo izenačil, Fernando Torres je bil tudi uspešen, odločilni strel pa je Stefan Kiessling zgrešil, žoga je zletela čez prečko, in tako Atletico poslal v četrtfinale.

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

MONACO : Arsenal 0:2 (0:1) /3:1/
Giroud (36), Ramsey (79)

ATLÉTICO MADRID : Bayern Leverkusen 3:2* (0:1) /0:1/
Suarez (27)

* - enajstmetrovke

/x:x/ - izid prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.