Šport > Nogomet
52 ogledov

Arsenal po zmagi nad Villo spet na vrhu

Wenger Arsenal Chelsea
1/11
Reuters
Zadnja tekma kola se je igrala v Birminghamu, kjer je Arsenal po zmagi proti Aston Villi (1:2) ponovno prevzel vrh lestvice, potem ko ga je začasno izgubil po zmagah Chelseaja in Man Cityja konec tedna. Edini gol za domače je zabil navijač Arsenala Christian Benteke.

V tabor Aston Ville je nekaj miru vnesla zmaga v prejšnjem kolu pri Sunderlandu (0:1), predtem je imel trener Paul Lambert veliko razlogov za skrb. Slabšo formo v prvenstvu, ki ji je botrovala tudi daljša poškodba udarnega napadalca Christiana Bentekeja, je Villa "podkrepila" z izpadom iz FA pokala proti tretjeligaškemu Sheffield Unitedu (1:2). Navijači so bili po novem letu že precej glasni, klub pa se še vedno nahaja le pet točk nad "rdečo cono".

Arsenal ima težave drugačne vrste, saj igra dobro, a ga tarejo poškodbe napadalcev. Tako Arsène Wenger dlje časa ne more računati na poškodovana Thea Walcotta in Nicklasa Bendtnerja, zadnjo tekmo je zaradi bolezni izpustil tudi Olivier Giroud. Zato pa se je v vrste Topničarjev vrnil rekonvalescent Alex Oxlade-Chamberlain. Na prvi medsebojni prvenstveni tekmi v tej sezoni je Villa na stadionu Emirates presenetljivo slavila (1:3). Francoskemu strategu je preglavice delala tudi poškodba letos strelsko izjemno razpoloženega Aarona Ramseya.

V prvem delu žoga 71% v nogah Arsenala 

Gostje so bolje odprli srečanje, prevladovali v posesti in hitro dvakrat zapretili. Bacary Sagna je v obeh primerih s predložkom iskal Olivierja Girouda: prvič je Francoz z glavo zgrešil, drugič pa je zahteval enajstmetrovko zaradi oviranja domačega branilca. Villa je odgovorila v 13. minuti, ko je po ukradeni žogi Christian Benteke pripravil strel Fabianu Delphu, slednji pa ni zadel okvirja gola Wojciecha Szczęsnyja.

Sledila je skoraj desetminutna prekinitev zaradi poškodbe Nathana Bakerja, po nekaj minutah mirnejše igre pa je Arsenal povedel. Nacho Monreal in Mesut Özil sta v 34. minuti dobro kombinirala na levi, Španec je z nizkim predložkom zaposlil Jacka Wilshera na robu kazenskega prostora, angleški reprezentant pa je zanesljivo premagal Brada Guzana. Že minuto kasneje je bilo 0:2. Wilshere je ukradel žogo na sredini in takoj z dolgo podajo našel Girouda, gostujoči napadalec si je lepo ustavil žogo in podvojil prednost ter postavil izid prvega dela.

Benteke zabil prvič po septembru

Na začetku drugega polčasa so domači poskušali z nekaj visokimi predložki, s katerimi pa obramba Arsenala ni imela večjih težav, močan polvolej Leandra Bacune pa je letel preveč po sredini vrat. Na drugi strani je Kieron Gibbs po preboju desnega boka Ville našel Girouda, a je Francoz tokrat okleval in streljal mimo bližnje vratnice.

Zadetek upanja je moštvo iz Birminghama doseglo v 76. minuti. Santi Cazorla je izgubil žogo na sredini, Andreas Weimann je brž poslal oster predložek v srce kazenskega prostora, tam pa je bil najbolj spreten Benteke, ki je po odboju v padcu z glavo premagal Szczęsnyja. Belgijcu se je v 90. minuti ponudila tudi lepa priložnost za izenačenje. Matthew Lowton je poslal novega v nizu predložkov, na drugi vratnici je bil najvišji Benteke, a tokrat je bil poljski vratar v domačih vratih zelo dobro postavljen.

Visok tempo v dodatku

Ob koncu obeh polčasov smo videli netipično dolg sodnikov dodatek. Po osmih minutah v prvem polčasu (poškodba Bakerja), se je v drugem igralo šest dodatnih minut (poškodba Tomaša Rosickyja). Villa, ki je po znižanju dobila nov zagon in je bila zelo agresivna, je povzročala kar nekaj težav Peru Mertesackerju in druščini. A do remija domači vseeno niso uspeli priti in so ostali na enajstem mestu s 23 točkami. Arsenal se je z zmago vrnil na prvo mesto lestvice Premier league

Angleška liga, 21. kolo:

Hull City : Chelsea 0:2 (0:0)
Hazard (56), Torres (87)
Koren (City) je igral od 67. minute.

Cardiff City : West Ham United 0:2 (0:1)
Cole (42), Noble (90)
RK: Tomkins (73/United)
Velikonja (City) ni bil v ekipi.

Everton : Norwich City 2:0 (1:0)
Barry (23), Mirallas (59)

Fulham : Sunderland 1:4 (0:2)
Sidwell (52); Johnson (29, 69, 85/11-m), Ki (41)

Southampton : West Bromwich Albion 1:0 (0:0)
Lallana (66)

Tottenham Hotspur : Crystal Palace 2:0 (0:0)
Eriksen (50), Defoe (72)
Puncheon (Palace) je v 8. minuti zapravil enajstmetrovko.

Manchester United : Swansea City 2:0 (0:0)
Valencia (46), Welbeck (59)
Zabret (City) ni bil v ekipi.

Newcastle United : Manchester City 0:2 (0:1)
Džeko (8), Negredo (90)
Vučkić (United) ni bil v ekipi.

Stoke City : Liverpool 3:5 (2:2)
Crouch (39), Adam (45), Walters (85); Shawcross (5), Suárez (32, 71), Gerrard (51/11-m), Sturridge (87)

Aston Villa : Arsenal 1:2 (0:2)
Benteke (76); Wilshere (34), Giroud (35)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice