Šport > Nogomet
9 ogledov

Večer razočaranja v Manchestru in Liverpoolu

Arsenal - West Ham
1/10
Reuters
Na zaostali tekmi angleške prve nogometne lige je Arsenal ugnal West Ham (3:1) in se ob proazu Evertona vrnil na četrto mesto. Manchester proti Sunderlandu oddal dve pomembni točki v boju za naslov.

Velika so bila pričakovanja navijačev v Manchestru in Liverpoolu pred današnjima tekmama, a na koncu sta oba favorita razočarala. Manchester City, ki se še vedno bori za naslov, je gostil zadnjeuvrščeni Sunderland in bil na koncu kljub zgodnjemu vodstvu lahko zadovoljen s točko po remiju z 2:2. Connor Wickham je namreč v razmaku desetih minut preobrnil izid in šele dve minuti pred koncem rednega dela je Samir Nasri preprečil popolno senzacijo.

Presenečenje so videli tudi gledalci na Goodison Parku, kjer je Everton gostil Crystal Palace in nekoliko presenetljivo izgubil z 2:3. Gostje so vodstvo prevzeli po četrtini tekme in ga do konca niso več izpustili iz rok, čeprav sta za domače zadela Steven Naismith in Kevin Mirallas. Za Liverpoolčane je bil ta poraz toliko bolj boleč, ker so s tem ponovno prepustili Arsenalu četrto mesto, ki še vodi v ligo prvakov. 

Arsenal še vedno v stiku z ligo prvakov

Nogometaši Arsenala so bili še na začetku leta 2014 med glavnimi favoriti za osvojitev naslova angleških državnih prvakov. Nekaj mesecev kasneje topničarji niso niti glavni favoriti za uvrstitev v ligo prvakov. Slaba forma je terjala svoje in finalisti FA pokala se bodo morali pošteno potruditi, če si želijo zagotoviti odrešilno četrto mesto na lestvici, ki ga po zmagi proti West Hamom s 3:1 ponovno zasedajo. 

Tudi današnja zmaga proti mestnemu tekmecu ni bila tako lahko delo, kot bi si večina navijačov Arsenala želela. Kladivarji so tekmo začeli odločno in bili v prvem polčasu celo bolj nevarni. Domači so na Emiratesu v prvem delu tekme le za nekaj minut močneje zapretili in bili za to kaznovani z zadetkom. Matt Jarvis je izkoristil nezbranost Arsenalove obrambe in goste popeljal v vodstvo.

Preobrat na krilih Podolskega

Zadetek je vendarle zbudil topničarje in tudi po zaslugi nekaj sreče so ti še pred koncem polčasa izenačili. Stewart Downing je žogo slabo razčistil in ta je tako prisla v posest domačih in ko jo je Lukas Podolski prejel v akzenskem prostoru West Hama, slednjim ni bilo več rešitve. To je očitno dalo njegovim soigralcem dodatnega zagona pred drugim polačsom, v katerem so si vendarle priborili krvavo potrebno zmago.

Najprej se je po desetih minutah drugega dela igre lepo znašel Olivier Giroud, ki je z lepim strelom popravil napako iz prvega polčasa, ko ni zikoristil spregledanega prepovedanega položaja sodnikov. Piko na i pa je postavil z drugim zadetkom Podolski in Arsenal dvignil anzaj na četrto mesto, ki ga bodo zasedali vsaj en dan, dokler ne bo znan rezultat jutrišnje tekme nihovega največjega tekmeca Evertona

Premier league, 34. kolo, zaostale tekme:

Arsenal : West Ham 3:1 (1:1)
Podolski (44, 78), Giroud (55); Jarvis (40)

Everton : Crystal Palace 2:3 (0:1)
Naismith (61), Mirallas (86); Puncheon (23), Dann (49), Jerome (73)

Manchester City : Sunderland 2:2 (1:0)
Fernandinho (2), Nasri (88); Wickham (73, 83)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.