Šport > Nogomet
91 ogledov

Arsenal v devetnajstih minutah opravil z Manchesterjem

Alexis Sanchez Arsenal Burnley EPA
Varovanci Louisa Van Gaala že po 19. minutah zaostali za tri gole. Zvezda tekma je postal 26-letni Čilenec Alexis Sanchez.

V 8. kolu angleške Premier league je Arsenal gladko premagal Manchester United. Že po 19. minutah je namreč na domačem stadionu Emirates Arsenal slavil tretji gol.

Močan začetek ekipe Arsena Wengerja je okronal gol 26-letnega Čilenca Alexisa Sanchez po le šestih minutah tekme. Le minuto kasneje je vrata Manchestra zatresel še nemški vezist Mesut Özil. Manchester je po hitrih golih popolnoma izgubil rdečo nit, a le nekoliko uspel umiriti tekmo.

V 19. minuti pa je nato Arsenalov Theo Walcott znova poiskal Sancheza, ki je nato še enkrat poslal žogo mimo vratarja Davida de Gee. Veselje Čilenca je bilo veliko, igralci Manchestra pa so počasi izgubljali upanje.

V Arsenalov gol se je po tekmi Lige Prvakov v torek vrnil Petr Čech, ki pa je med tekmo bil bolj gledalec kot aktivni igralec. Šele proti koncu prve polovice je moral Čech posredovati pri dobrem strelu Anthonyja Martiala, ki je izkoristil napako branilca Pera Mertesackerja.

Ob začetku druge polovice je Van Gaal zamenjal dva igralca, a tudi to ni prineslo želenega preobrata.

Premier league, 8. kolo:

Arsenal : Manchester United 3:0 (3:0)
Alexis Sanchez (6., 19.), Mestu Özil (7.)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.