Šport > Nogomet
79 ogledov

Kampl podal za gol, Dinamu velik skalp

(Dinamo Zagreb - Arsenal)
1/19
EPA
Dinamo Zagreb je na Maskimirju presenetljivo ugnal veliki Arsenal (2:1). Barcelona in Roma sta se razšla brez zmagovalca (1:1). Bayer Leverkusen premagal Bate Borisov (4:1). Chelsea v Evropi bolj prepričljiv kot doma (4:0).

Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl je uspešno začel igranje v ligi prvakov v dresu Bayerja iz Leverkusna. Nemci so v uvodnem krogu s 4:1 premagali Bate Borisov. V isti skupini (E) je branilka naslova Barcelona v gosteh pri Romi igrala 1:1.

Bayer je pred domačimi navijači Borisovu nasul štiri zadetke. Čeprav se Kampl ni vpisal med strelce, pa je bil precej opazen in med drugim prispeval podajo za tretji zadetek, ki ga je dosegel Javier Hernandez. Druge gole za domače sta prispevala Admir Mehmedi in Hakan Calhanoglu, ki je bil uspešen dvakrat, enkrat z bele točke. Pri gostih je bil uspešen Nemanja Milunović, ki je v 13. minuti izenačil na 1:1.

Na derbiju večera so gledalci v Rimu videli kup priložnosti, več Barceloninih, a dvoboj se je končal brez zmagovalca. Barcelono je v vodstvo popeljal Luis Suárez v 21. minuti, deset minut pozneje pa je Alessandro Florenzi izenačil in to s približno 50 metrov z desne strani, ko je žogo poslal preko Barceloninega vratarja, ki je stal preveč iz svojih vrat.

V skupini F je presenečenje pripravil zagrebški Dinamo, ki je pred domačimi navijači ugnal Arsenal z 2:1. Josip Pivarić in Junior Fernandes sta bila strelca za Dinamo, medtem ko je Theo Walcott le kozmetično popravil izid ob koncu tekme, ki so jo Londončani več kot pol odigrali z igralcem manj, saj je dva rumena kartona v prvem polčasu dobil Olivier Giroud. Na drugi tekmi je Bayern s 3:0 slavil v Pireju proti Olympiakosu, vse tri zadetke pa je dosegel v drugem polčasu. Zadela sta Thomas Müller dvakrat (enkrat z bele točke) in Mario Götze.

Chelsea je v skupini G gladko s 4:0 odpravil Maccabi Tel Aviv. Eden Hazard je sicer uvodoma zastreljal enajstmetrovko, nato pa so bili natančnejši Willian, Oscar (z 11 m), Diego Costa in Cesc Fabregas. Bolj razburljiv je bil obračun kijevskega Dinama in Porta, ki se je končal z 2:2. Oleg Gusev je domače povedel v vodstvo, nato je Vincent Aboubakar Portu priigral prednost, v 89. minuti pa je točko Ukrajincem zagotovil Vitalij Bujkalski.

V skupini H sta se Gent in Lyon razšla z 1:1, čeprav so domači tekmo končali kar brez dveh izključenih igralcev, za nameček pa so gosti v 88. minuti zapravili še najstrožjo kazen po zaslugi Alexandra Lacazetta. Strelec za domače je bil sicer Danijel Milicević, za goste pa Christophe Jallet. Valencia pa je na drugi tekmi skupine doma izgubila proti Zenitu z 2:3. Gosti so prvi polčas dobili z 2:0 po zadetkih Hulka, domači so se vrnili v igro po golih Joaa Cancela in Andreja Gomesa, v 76. minuti pa je zmagoviti zadetek dosegel Axel Witsel.

Liga prvakov, skupinski del, 1. krog:

Skupina E

Roma : Barcelona 1:1 (1:1)
Florenzi (31); Suárez (21)

Bayern Leverkusen : Bate Borisov 4:1 (1:1)
Mehmedi (4), Calhanoglu (47, 75/11m), Hernandez (59); Milunović (13)


Skupina F

Olympiakos Pirej : Bayern München 0:2 (0:0)
Müller (52), Götze (89)

Dinamo Zagreb : Arsenal 2:1 (1:0)
Oxlade-Chamberlain (24/og), Fernandes (58); Walcott (79)


Skupina G

Chelsea : Maccabi Tel Aviv 4:0 (2:0)
Willian (15), Oscar (45/11m), Costa (58), Fábregas (79)

Dinam Kijev : Porto 2:2 (1:1)
Gusev (20), Buyalsky (89); Aboubakar (23, 81)


Skupina H

Gent : Olympique Lyon 1:1 (0:0)
Milicevic (68); Jallet (58)

Valencia : Zenit Sankt Peterburg 2:3 (0:2)
Cancelo (55) Gomes (73); Hulk (9, 45), Witsel (76)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.