Slovenija
14 ogledov

Arso: Ne zapuščajte prostorov

burja Žurnal24 main
Do petka bo na Primorskem pihala močna burja s sunki do 140 km/h.

V sredo zvečer bo na Primorskem zapihala burja, ki bo predvidoma najmočnejša v četrtek, ko bo v sunkih dosegala hitrosti okoli 140 km/h. Najmočnejši sunki se bodo pojavljali predvsem v Vipavski dolini, pa tudi v okolici Ilirske Bistrice in na Bovškem. Drugod na Primorskem bodo sunki dosegali okoli 100 km/h.

Na agenciji za okolje svetujejo, da ostanete v varnih, zaprtih prostorih. Vrata in okna naj bodo zaprta. Pri gibanju na prostem se izogibajte nevarnih mest. Ne vključujte se v promet, če ni nujno potrebno. Plovila naj bodo privezana na varnih privezih. Ostanite na kopnem. V splošnem priporočajo veliko previdnost in upoštevanje navodil organov civilne zaščite.

V notranjosti Slovenije se bo veter okrepil v noči na četrtek in v četrtek dopoldne. Najmočnejši veter pričakujemo v četrtek popoldne in v noči na petek, ko bodo sunki severnega do severovzhodnega vetra dosegali hitrosti okoli 80 km/h.

Veter bo predvidoma postopno oslabel v petek popoldne in zvečer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.