Šport
19 ogledov

Aru vrnil udarec

Fabio Aru EPA
Fabio Aru (Astana) je bil najmočnejši na gorski etapi, kjer so kolesarje pričakali kar trije zelo zahtevni vzponi. Mladi Italijan se je tako tudi povzpel nazaj na drugo mesto v skupnem seštevku. To je bila že Astanina četrta zmaga na letošnji Dirki po Italiji.

Po 25 kilometrih današnje etape smo dočakali prvi pobeg. V ospredje so se podali Carlos Betancur, Nick van der Lijke, Diego Ulissi, Matteo Montaguti, Marek RutkiewiczGiovanni Visconti, Johan Esteban Chaves, Pavel Kočetkov ter Vasil Kirjienka. Omenjena deveterica si je nato privozila 4:40 prednosti.

Na prvem vzponu so od ubežnikov odpadli Betancur, van der Lijke, Ulissi ter Montaguti. Prvi 
je bil na vrhu klanca Visconti, s čimer si je privozil ogromno točk v seštevku za najboljšega hribolazca. Še močneje je Italijan napadel na naslednjem vzponu, ko je preostale ubežnike pustil daleč za seboj. Znova je bil prvi na vrhu, s čimer si je privozil toliko točk, da bo na naslednji etapi že nosilec modre majice. Z minuto zaostanka je kot drugi na vrh prišel Kočetkov, preostale ubežnike pa je že dohitela glavnina, ki je za vodilnim zaostajala za dve minuti.

Rus je bil nato bil ujet na začetku zadnjega vzpona, Visconti pa 10 kilometrov pred ciljem. Sledil 
je napad Mikela Lande, Alberta Contadorja ter Ryderja Hesjedala, katerim so se uspeli 
priključiti Fabio Aru, Steven Kruijswijk, Leopold König, Tanel Kangert ter Rigoberto 
Uran. Naslednji, ki je poizkusil s pobegom, je bil Hesjedal, za katerim se je podal edino Aru. Kolesarja sta nato med seboj obračunala za zmago, za močnejšega pa se je izkazal Aru, ki 
je izkušenega Hesjedala (Cannondale-Garmin) pustil za seboj za 28 sekund.

V ozadju je z napadom poizkusil še Uran (Etixx-Quick Step), ki je prikolesaril do tretjega mesta.
Aru se je v skupnem seštevku tako prebil nazaj na drugo mesto, za vodilnim Contadorjem 
(Tinkoff-Saxo), ki je danes končal kot šesti (+ 1:28), pa zaostaja še 4:27. Tretji v skupnem seštevku Landa (Astana) je v cilj prikolesaril z istim časom kot vodilni Španec, tako da še vedno zaostaja za 5:15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.