Svet
52 ogledov

Asad tik pred propadom

Sirijski predsednik Bašar Al Asad se srečuje z največjimi težavami, odkar je po Žurnal24 main
Generalni sekretar zveze Nato Anders Fogh Rasmussen je ocenil, da je režim sirskega predsednika Bašarja al Asada tik pred propadom oziroma da je Asadov padec "le še vprašanje časa". Isto trdi Rusija.

Rasmussen je obenem potrdil, da sirski režim proti opozicijskim silam uporablja sporne rakete scud, kar pa so v Damasku medtem zanikali. Je pa po drugi strani nekdanji častnik sirske vojske, ki je služil v bataljonu, specializiranem za rakete zemlja-zemlja, za AFP potrdil, da je sirska vojska v ponedeljek prvič uporabila omenjene rakete. To naj bi mu povedali častniki in drugi pripadniki bataljona 57, s katerimi je še vedno v stiku, čeprav je že pred desetimi meseci pobegnil iz Sirije.

Rasmussen je uporabo raket kratkega dometa s strani sirskih vladnih sil proti opozicijskim silam označil kot "skrajni prezir" do življenj Sircev. Pred tem je tiskovna predstavnica ameriškega State Departmenta Victoria Nuland v sredo izjavila, da je sirski režim vse bolj obupan ter da proti upornikom uporablja tudi raketne izstrelke in naftne sode z eksplozivom.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.