Svet
11 ogledov

Trumpa prehitel Assange

Julian Assange Reuters
Ameriška revija Time vsako leto izbira osebnost leta, rezultati za letošnje leto bodo razkriti prihodnji mesec. A vse kaže, da to ne bo Donald Trump, ki je na drugem mestu, ampak Julian Assange.

Lansko leto je ameriška revija Time za osebnost leta izbrala nemško kanclerko Angelo Merkel, zaradi njene vodilne vloge pri reševanju evropskih dolžniške in begunske krize ter posredovanja v konfliktu v Ukrajini.

Letos kaže, da bo na prvo mesto prišel Julian Assange, soustanovitelj, urednik in glavni predstavnik skupnosti wikileaks, ki trenutno vodi pred novoizvoljenim ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom.

Četudi naslov najbolj vplivne osebnosti izbirajo uredniki publikacije, pri reviji pravijo, da je glasovanje bralcev pomemben kazalec vplivnosti.

Dobil jo je tudi Hitler

Nagrado podeljujejo od leta 1927, med drugim so jo prejeli Adolf Hitler (1938), Stalin (1939 in 1942), ajatola Homeini, ustanovitelj Microsofta Bill Gates ter vrsta ameriških predsednikov, med njimi tudi Bill Clinton in George W. Bush.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.