Magazin > Odnosi in prosti čas
157 ogledov

V Sloveniji kot v mračnem srednjem veku

Gaia Asta, astrologinja Žurnal24 main
Dva mrka, Sončev in delni Lunin mrk v marcu, naznanjata veliko spremembo v svetovni politiki in gospodarstvu, je jasna astrologinja Gaia Asta, ki na gospodarskem področju v letu 2016 v prvi vrsti vidi soočanje z občutki mračnega srednjega veka, v kontekstu begunske krize pa stopnjevanje migracijskih tokov zgodaj spomladi.

Soočanje z mračnjaško atmosfero

V začetku leta 2016, in sicer že s februarjem, se bomo soočali z občutki mračnega srednjega veka, ki nam jih bosta pričarala progresirana Luna v karti Slovenije v konjunkciji s Plutonom, ekskluzivno za Žurnal24 pojasnjuje astrologinja Barbia Asta Gaia D. Astol.S.

Ta aspekt nam bo pričaral izjemno mračnjaško atmosfero, kriza javnih financ pa bo več kot očitna. "Slovenija bo v naslednjem letu zelo konzervativna. Ne moremo niti govoriti o finančni krizi, pač pa o krizi javnih financ. Gospodarstvo v Sloveniji se sicer lepo razvija, vendar bo prišlo do izčrpavanja zaradi previsokih davkov. Pomemben potencial Slovenije so sonaravne kmetije in sonaravno gospodarstvo, kar lahko preberemo iz karte zimskega ingresa, Luna v biku je v trigonu z Jupitrom, ki je na točki M.C., v devici, v konjunkciji s severnim Luninim sečiščem,“ gospodarski potencial Slovenije v letu 2016 vidi Gaia Asta in dodaja: "Prvi Sončev mrk se bo dogodil še v zimskem času, 9. marca, kar bo v svetu povzročilo velike finančne, politične in gospodarske preobrate. Te spremembe bomo doživljali kot odmiranje starega sistema, na katerem se bo v pozni pomladi, v začetku poletja, začel polagoma graditi nov." V karti pomladnega ingresa naj bi tako po njenem mnenju pomemben mejnik predstavljal prihod neke nove tehnologije oziroma izuma.

Dva mrka, Sončev in delni Lunin v marcu, naznanjata veliko spremembo v svetovni politiki in gospodarstvu, razloži Asta in dodaja: "V času, ki ga določa Lunin mrk, se bodo dejansko videli le zametki procesov, ki jih je sicer sprožil že Sončev mrk, 9. marca. Slovenija bo za globalnimi gospodarskimi izzivi, z izjemo nekaj mladih podjetij z visoko tehnologijo, precej zaostajala. Žal se v karti Slovenije še vedno vidi neusklajenost glede javnih financ, še vedno bo javni servis predrag za sposobnost gospodarstva, da bi ga uspelo napajati.“

Premiki v ognjenem obroču in možen izbruh ognjenika

Pomemben Sončev mrk, ki kaže na naravne katastrofe, se bo tako zgodil 9. marca. Sončev mrk ima namreč po Astinem pojasnilu nevarne pozicije, deloval bo več mesecev, pri nas pa ga na srečo neposredno ne bomo občutili. Med Indonezijo in zahodno obalo ZDA na obrobjih pacifiške tektonske plošče, bo mrk glede na astrološko sliko lahko povzročil premike v ognjenem obroču, po njenih napovedih je možen tudi izbruh ognjenika.  

Pogled na vremensko sliko Slovenije iz astrološkega vidika pa nam kot bolj hladen mesec pokaže april, kar bo po mnenju Aste slabo vplivalo na kmetijstvo, v začetku poletja pa astrološka slika kaže obilnejša deževja. "Poletje bo sicer bolj vroče in suho, vročina pa se bo premaknila vse do jeseni,“ še izvemo.

Kakšni so obeti glede begunske krize?

Evropa naj bi po mnenju astrologinje žal imela več težav sama s seboj, kakor pa z begunci. "Države se bodo zapirale same vase, namesto, da bi iskale skupno strategijo za rešitev ene izmed največjih begunskih kriz v zgodovini,“ pojasnjuje Gaia Asta. 

V pogovoru s priznano astrologinjo še izvemo, da bodo migracije preko zime ostajale nekoliko mirnejše, medtem ko se bodo s pomladjo spet zaostrovale. "Pritisk na Evropo bo velik in svetovni forum bo moral najti boljši načrt reševanja krize, kot je postavljanje ograj, čeprav bo omejevanje pretoka še vedno ostajal glavni način. Migracijski tokovi se bodo zgodaj spomladi spet stopnjevali, to nam pokažeta dva mrka,  Sončev mrk, 9. marca in delni Lunin mrk, 23. marca. V večini evropskih držav se bodo krepili nacionalizmi, lahko si zgolj želimo, da bo retrogradni Jupiter prinesel modrost preteklih izkušenj in se bo Evropa zavedla, v kaj tone, in to še pravočasno, da bo lahko v okviru svetovnega foruma reševala obstoječo krizo,“ svoje razmišljanje sklene Asta. 

 

 

 

Komentarjev 3
  • leonardo 12:31 07.januar 2016.

    A bejž no, punca. Če nimaš kaj dobrega in ohrabrujočega povedati narodu, bodi raje tiho. Ljudje že dovolj trpe, pa misliš, da bi se morali sekirati še na zalogo?

  • psasa 11:14 07.januar 2016.

    Naj si raje poiščejo pošteno službo kot da pišejo te neumnosti in strašijo ljudi!

  • c1305166 09:52 07.januar 2016.

    V mračnem srednjem veku živijo ti astrologi in podobni šalabajzerji.