Svet
130 ogledov

Atentat na polbrata Kim Jong Una

Kim Jong Un Profimedias
Na letališču v Kuala Lumpurju atentat na polbrata severnokorejskega voditelja Kim Jong Una. Kim Jong Nam je umrl na poti v bolnišnico. Je umor naročil njegov brat?

Kim Jong Nama, polbrata severnokorejskega voditelja Kim Jong Una, so napadli na letališču v malezijskem glavnem mestu Kuala Lumpur. 45-letni Kim Jong Nam se je v Maleziji skrival od usmrtitve svojega strica Jang Song Thaeka.

Kot poročajo lokalni mediji, sta Kim Jong Una napadli ženski, ki naj bi mu injicirali strup. Šlo naj bi za severnokorejski plačanki, ki sta še vedno na begu. 

 

Izgubil očetovo podporo, ker je želel v Disneyland

Kim Jong Nam, ki sej je rodil kot zunajzakonski sin dolgoletnega severnokorejskega voditelja Kim Jong Ila in južnokorejske igralke Sung Hae Rim, naj bi po prvotnih načrtih na mestu severnokorejskega voditelja nasledil očeta, a je leta 2001 izgubil očetovo naklonjenost. Z lažnim potnim listom je namreč želel iz Severne Koreje odpotovati na Japonsko in z dvema ženskama in otrokoma obiskati zabaviščni park Disneyland.

Odtlej je živel v izgnanstvu, večinoma v Macau, vodenje Severne Koreje pa je po smrti očeta leta 2011 prevzel Kim Jong Un.

Kim Jong Nam je znan kot zagovornik reforme Severne Koreje, pred časom pa je za nek japonski časnik dejal, da nasprotuje prenosu oblasti po načelu dinastij.

Če bo njegova smrt potrjena, bo Kim Jong Nam najvišji predstavnik, ki je umrl v času režima Kim Jong Una po usmrtitvi voditeljevega strica Jang Song Tsaeka decembra 2013, poroča AFP.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • Johan Spohan 17:51 14.februar 2017.

    Neuen führer ni hudobni paček pač pa je plešasti pajac.

  • an.star 14:28 14.februar 2017.

    Komunajsarji, v Gardaland, raje ne hodit, da vas hudobni Palček, ne da zastrupiti!Tudi McDonalds, se raje izogibajte!