Šport > Košarka
7 ogledov

Atlanta na vrhu, Udrih počival ob porazu

Mike Conley Courtney Lee Oklahoma City Thunder Memphis Grizzlies NBA končnica Reuters
Košarkarji severnoameriške košarkarske lige NBA Memphis Grizzlies so v noči na sredo gostili Utah Jazz in izgubili z 82:93.

Slovenski igralec Beno Udrih za Memphis zaradi bolezni ni igral. Z 18 točkami je bil za domače najuspešnejši Courtney Lee, Derrick Favors in Gordon Hayward sta jih za Utah prispevala po 21.

Atlanta Hawks pa je prva ekipa, ki si je zagotovila nastop v letošnji končnici. Moštvo zbrano okrog zvezdnika Jamesa Hardena, ki pa zaradi nešportne poteze, ko je LeBrona Jamesa v nedeljo brcnil v mednožje, tokrat ni smel igrati, je vknjižilo že peto zaporedno zmago, s 104:96 je bilo boljše od Houston Rockets.

Atlanta vso tekmo sicer ni dominirala, je pa svojo premoč pokazala v zadnji četrtini, ki jo je dobila z 32:15. Pred tem so pri Houstonu vodili že za 18 točk. Po že 48. zmagi v sezoni so si tako člani Atlante že 22 tekem pred koncem priborili nastop v končnici. Za domače je bil s 25 točkami najboljši Jeff Teague, medtem ko je v vrsti gostov iz Teksasa z 21 točkami korak z gostitelji držal Jason Terry.

Cleveland Cavaliers so doma s 110:79 premagali Boston Celtics, LeBron James je znova našel svojo formo, Kyrie Irving pa se je vrnil po dveh tekmah odsotnosti. James je k zmagi prispeval 27 točk, Irving jih je dodal 18, Cleveland pa je vknjižil že dvanajsto zaporedno domačo zmago. Kar sedem igralcev Clevelanda je na tekmi doseglo deset točk ali več. Za Boston je bil s 15 točkami najuspešnejši Brandon Bass, ekipa pa je že ob polčasu zaostajala 61:36.

Liga NBA, izidi:

Memphis Grizzlies : Utah Jazz 82:93
Beno Udrih zaradi obolelosti za Memphis ni igral

New Orleans Hornets : Los Angeles Lakers 104:103
Cleveland Cavaliers : Boston Celtics 110:79
New York Knicks : Sacramento Kings 86:124
Atlanta Hawks : Houston Rockets 104:96
Chicago Bulls : Washington Wizards 97:92
Denver Nuggets : Milwaukee Bucks 106:95

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.