Šport
14 ogledov

Atleti opravili z Espanyolom, Oblak spet na klopi

Simeone Atletico Espanyol La Liga EPA
Madridski Atlético je dobil uvodno tekmo nedeljskega sporeda, na domačem igrišču so varovanci Diega Simeoneja premagali Espanyol (2:0).

Nogometaši Atlética so se pobrali po porazu proti Valencii (3:1) pred reprezentančnim premorom in z zmago proti Espanyolu (2:0), ki je bil neporažen na predhodnih štirih tekmah, ostali v stiku z vrhom lestvice. Jan Oblak si je celotno srečanje ogledal s klopi, vrata domačih je ponovno čuval Miguel Ángel Moyà.

Atleti so hitro zapretili po kotu Gabija in voleju Arde Turana, izkazal se je gostujoči vratar Kiko Casilla. Na drugi strani je iz bližine poskusil Álvaro Vázquez po lepi podaji Sergia Garcíe. V prvem polčasu sta za domače zapretila še Koke in Tiago Mendes, slednji je bil tudi tisti, ki je domače popeljal v vodstvo. V 43. minuti je z glavo po novi dobri podaji Gabija premagal Casillo in postavil izid polčasa.

Domačini so na začetku drugega dela prevladovali, Espanyol pa je počasi vzpostavljal ravnotežje in vse bolj napadal. To je pomenilo več prostora za protinapade Atletov, enega od njih je zaključil Mario Mandžukić. Ključni trenutek tekme se je zgodil v 71. minuti, spet je bil za goste usoden kot. Diego Godín je dobil skok, José María Giménez je žogo usmeril proti daljšemu kotu, žogo pa je čez črto potisnil Mario Suárez. V zaključku je imel pri domačih lepo priložnost tudi Antoine Griezmann, a je zgrešil prazna vrata.

Prvi poraz Valencie, Sevilla že druga

Deportivo Valencia La Liga   | Avtor: EPA EPA

Do tega kola neporažena Valencia je presenetljivo visoko izgubila na gostovanju pri Deportivu (3:0). Prvi gol so si netopirji zabili kar sami, v 37. minuti je svojega vratarja premagal José Luis Gayá. Še pred koncem prvega polčasa je prednost Galicijcev podvojil Iván Pérez, zmago pa je potrdil Toché v 79. minuti.

Z zmago pri Elcheju je Sevilla (0:2) skočila na drugo mesto prvenstvene lestvice. Za Andaluzijce sta zadela Carlos Bacca v 59. in Kévin Gameiro v 73. minuti. Villarreal, pri katerem Bojana Jokića še vedno ni v ekipi zaradi poškodbe, je priključek z vrhom zadržal z domačo zmago proti Almeríi (2:0), za katero je bil najbolj zaslužen Ikechukwu Uche.

La Liga, 8. kolo:

Granada : Rayo Vallecano 0:1 (0:0)
Manucho 93.

Levante : Real Madrid 0:5 (0:2)
Cristiano Ronaldo 13./11m, 61., Chicharito 38., James 66., Isco 82.

Athletic Bilbao : Celta Vigo 1:1 (1:0)
Aduriz 6./11m; Nolito 73.

Barcelona : Eibar 3:0 (0:0) 
Xavi 60., Neymar 72., Messi 74.

Córdoba : Málaga 1:2 (0:2)
Ghilas 94.; Samuel 22., Amrabat 31./11m

Atlético Madrid : Espanyol 2:0 (1:0)
Tiago 43., Suárez 71.
Oblak (Atleti) je bil na klopi.

Deportivo La Coruña : Valencia 3:0 (2:0)
Gayá 37./ag, Pérez 43., Toché 79.

Elche : Sevilla 0:2 (0:0)
Bacca 59., Gameiro 73.

Villarreal : Almería 2:0 (1:0)
Uche 23., 59.
Jokić (Villarreal) ni bil v postavi zaradi poškodbe.

Ponedeljek ob 20.45:
Real Sociedad - Getafe 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.