Slovenija
49 ogledov

Atletom odškodnina?

Atletski klub Koper zahteva odškodnino za investicijo v stezo in klubske prostore.
Predlogi so bili, da bi se z MOK dogovorili tudi kako drugače, saj se gradi novi atletski stadion, vendar dogovora za zdaj ni bilo mogoče skleniti.
Igor Cek, odvetnik

Oktobra bo zadnja obravnava na koprskem sodišču, kjer želi Atletski Klub (AK) Koper v sporu z Mestno občino Koper (MOK) iztožiti denarni zahtevek zaradi investicij v atletsko stezo in klubske prostore. Ti so bili porušeni zaradi gradnje novega nogometnega in atletskega stadiona. Kot nam je pojasnil odvetnik Igor Cek, pravni zastopnik AK Koper, sta imela AK in MOK leta 1994 sklenjeno  Igor Cek, odvetnik pogodbo o prenovi atletske steze, na podlagi katere je AK investiral v njeno gradnjo. V pogodbi je zapisano, da se bodo vložena revalorizirana sredstva štela kot lastniški delež AK Koper.

Vračilo vseh sredstev
Ker je MOK zavrnila zahtevek za pridobitev lastninske pravice in je celotno območje Športno-rekreativnega centra Bonifika določila kot objekt občinskega pomena v lasti lokalne skupnosti, bi moral biti AK upravičen do izplačila vseh vloženih sredstev. “Enako velja za klubske prostore, čeprav ni bilo sklenjene pogodbe. Tu gre očitno za nek konsenz, saj se klubski prostori ne bi mogli zgraditi brez dovoljenj,” pravi Cek. Čeprav je bil odškodninski zahtevek AK sprva visok več kot 400 tisoč evrov, so na podlagi ocene izvedenca gradbene stroke, ki ga je imenovalo sodišče, zahtevek zmanjšali na približno 370 tisoč evrov in obresti.

Na MOK vztrajajo
Odvetnik Franci Matoz, ki zastopa MOK, nam je dejal, da vztrajajo, da lastninske pravice na podlagi občinskega odloka v tem primeru ni bilo mogoče priznati. “Pogodba ne more biti podlaga za odškodninski zahtevek, saj to ureja zakon o športu,” je povedal. Na MOK smo želeli preveriti tudi namigovanja, da naj novi stadion ne bi bil zgrajen v roku, vendar nam na to vprašanje niso odgovorili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.