Šport
93 ogledov

Murray razbil Raonića, Nadal Wawrinko

Rafael Nadal Monte Carlo EPA
Poleg Britanca in Španca sta v polfinale mastersa v Monte Carlu napredovala še Francoza Jo-Wilfried Tsonga in Gael Monfils.

Že v drugem kolu mastersa v Monte Carlu se je poslovil prvi nosilec Novak Đoković, Srb je izpadel proti 55. igralcu sveta - Čehu Jiriju Veselyju.

V četrtfinalu pa je turnir končal v petek končal tretji nosilec RogerFederer, od njega je bil v treh nizih (3:6, 6:2, 7:5) boljši Francoz Jo-WilfriedTsonga, sicer osmi nosilec. Švicar je bil letos dva meseca odsoten zaradi operacije meniskusa.

Francoski uspeh je dopolnil Gael Monfils, ta je gladko premagal Španca Marcela Granollersa (6:2, 6:4). Rojaka se bosta med seboj pomerila za vstop v nedeljski finale.

Murray oddal le dve igri

Še bolj zanimiv pa bo drugi polfinalni obračun, kjer se bosta srečala drugi oziroma peti nosilec - Andy Murray in Rafael Nadal. Oba sta bila v četrtfinalu zelo prepričljiva.

Španec je Švicarju Stanislasu Wawrinki dovolil le pet iger (6:1, 6:4), Britanec pa Kanadčanu Milošu Raoniću le dve (6:2, 6:0). Nadal je v Monte Carlu med letoma 2005 in 2012 sicer kar osemkrat zapored slavil.

Oba polfinala bosta na sporedu v soboto: Nadal in Murray bosta na igrišče stopila prva - ob 13. uri.

Monte Carlo, četrtfinale (4,09 milijona evrov):

Andy Murray (VBr/2) - Miloš Raonić (Kan/10) 6:2, 6:0;
Rafael Nadal (Špa/5) - Stanislas Wawrinka (Švi/4) 6:1, 6:4;
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/8) - Roger Federer (Švi/3) 3:6, 6:2, 7:5;
Gael Monfils (Fra/13) - Marcel Granollers (Špa) 6:2, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.