Avto
127 ogledov

Audi Q2 rojen in pripravljen na kupce

Audi Q2
1/27
Audi
Audi Q2 je kompaktni križanec, ki ga je v dolžino le 4,19 metra. A v tej dolžini je skrite veliko vsebine.

Audi Q2 je šele pred nekaj tedni pridobil vse pravice za uporabo tega imena, saj so bile pravice do oznake Q2 pred tem pri Alfi Romeo. 

Kakorkoli, znamki sta se pogodili, Q2 pa odslej išče stranke v tudi za premium znamke vse bolj zanimivem segmentu. Obliko zaznamujejo heksagonalna maska, evolucija LED podpisa, kratki previsi, padajoča streha in milo rečeno za Audi netradicionalno oblikovane zadnje luči. 

Tehnika je dokaj predvidljiva, njen nabor je tradicionalno zelo širok. Quattro pogon je standarden pri najmočnejših 2,0 TDI in TSI motorjih, takrat je serijski tudi menjalnik z dvojno sklopko. V ostali ponudbi je še 1,4 TFSI motor. Na razpolago bo Q2 tudi v off-road izpeljanki, ki bo bolje prilagojena za vožnjo izven asfalta. 

Audi Q2 | Avtor: Audi Audi
Notranjost je sodobna in digitalizirana, virutalni kokpit vsebuje head-up display in 12,3-palčni zaslon. City AEB je serijski, tu so še radarski tempomat, asisstenca za gnečo in za prečni promet. MMI je opcijski, v notranjosti je moč ustvariti tudi wifi dostopno točko. 

Dodatne opreme je na razpolago še veliko,, standarden pa je 405-litrski prtljažnik. Sedenje je razmeroma nizko kot v kobmilimuzini, pravijo pri Audiju, ki so k sodelovanju povabili tudi Bang & Olufsen proizvajalca zvoka. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.