Avto
95 ogledov

Audijev karavan prihodnosti

Audi prologue avant koncept
1/12
Audi
Audi je v začetku leta na Sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu pokazal konceptni prologue pilot driving, ki je še naprednejša različica modela prologue predstavljenega lani v Los Angelesu. V Ženevi bo na ogled nov koncept prolugue avant, ki nakazuje, kakšni bodo Audijevi karavani v prihodnosti.

Prologue v Los Angelesu je bil kupe, v Ženevi bo na ogled v bolj praktični verziji avant (karavan), ki bi lahko bil tudi shooting brake.

V dolžino meri 5110 milimetrov, širok je 1970 milimetrov, visok 1400 mm milimetrov, medosna razdalja je 2990 milimetrov. Postavljen je na 22-palčna kolesa (pnevmatike 285/30) in ima hibridni pogonski sklop.

Kombinira namreč 3,0-litrski šestvaljni dizelski agregat, litij-ionske baterije (14.1 kWh) in elektromotor. Kombinirana sistemska moč je 335 kilovatov (455 KM) in 750 Nm navora. Z mesta do 100 km/h pospeši v 5,1 sekunde, najvišja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h. Avtomobil lahko deluje le na elektriko, domet je 54 kilometrov. Poraba goriva po tovarniških podatkih je 1,6 litra na 100 kilometrov, emisije CO2 so 43 gramov na kilometer.

Potovalna kabina nakazuje videz prihodnjih modelov znamke Audi. V Ingolstadtu izpostavljajo še zračno vzmetenje s prilagodljivimi blažilniki in audijev dinamični sistem štirikolesnega pogona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.