Šport
61 ogledov

Avstralci naposled v olimpijski vasi

olimpijska vas Rio 2016 EPA
Potem ko so zaradi velikih težav z neurejenostjo in še nedokončanih objektov avstralski športniki zavrnili vselitev v olimpijsko vas v Riu, se je zdaj stanje toliko izboljšalo, da so se prvi Avstralci vendarle naselili v zanje predvidene sobe.

Avstralci so pred dnevi, ko so prišli do olimpijske vasi, zgroženi ugotovili, da so razmere za bivanje povsem neprimerne. Zato so se odločili za bojkot in odšli v hotele. Prireditelji iger so se po hitrem postopku lotili najnujnejših del, tako da so tudi gostje od tam spodaj zdaj vsaj minimalno zadovoljni.

"Delavci, ki so delali danes, so bili odlični. Spoznajo se na posel in bili so zelo hitri. Zdaj imamo na voljo tri nadstropja, ki so dovolj urejena, ravnokar pa smo srečali še ekipo čistilcev, ki bo pripravila še dodatna tri nadstropja," je danes sporočila vodja avstralske reprezentance Kitty Chiller.

Celotna avstralska delegacija bo imela 410 športnikov in še 300 funkcionarjev in spremljevalcev, tako da imajo Avstralci na voljo 15 nadstropij v enem od blokov v olimpijski vasi.

Ko so prvi obiskovalci prišli v olimpijsko vas, so številni ugotavljali, da so bodoča bivališča olimpijcev pravzaprav še gradbišče. Tudi v delu, kjer bodo Slovenci, še ni bilo vse nared. Blaž Perko, predstavnik Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je že v Riu, je tako opozoril, da je veliko stvari v vasi še nedokončanih, obenem pa izrazil upanje, da se bodo razmere do 2. avgusta, ko boi v Rio prišla glavnina slovenskih udeležencev iger, vendarle izboljšale.

V nekaterih drugih reprezentancah so težave reševali tudi z najemanjem svojih delovnih ekip, Avstrijci so tako za dokončanje svojih sob najeli lokalne gradbenike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.