Šport
40 ogledov

Avstralci počastili Federerjevo vrnitev

Roger Federer Hopmanov pokal Perth
1/5
EPA
Francija in Švica - s pomočjo Rogerja Federerja, sta zmagali v predtekmovalni skupine A na Hopmanovem teniškem pokalu v Perthu, neuradnem svetovnem prvenstvu mešanih ekip.

Za prvo točko Švice proti Veliki Britaniji je poskrbel Roger Federer, ki se je po šestih mesecih odsotnosti zaradi poškodbe vrnil na teniška igrišča.

Sedemnajstkratni zmagovalec turnirjev za veliki slam je ugnal Dana Evansa s 6:3 in 6:4 ter se s tem se je veselil uspeha pred razprodanimi tribunami, na katerih je bilo 12.000 gledalcev, ki so večinoma mahali z švicarskimi zastavami, ki so jih priskrbeli organizatorji.

"Sprejem, ki sem ga doživel po prihodu na stadion in tudi vzdušje pozneje je bilo izjemno. Veliko bolje, kot sem pričakoval, bilo je zelo čustveno. Obenem sem zelo vesel, da sem znova oblekel tekmovalno majico. Začel bom od tu, kjer sem danes. Nisem veliko pričakoval, toda prvi dvoboj je bil zelo dober. To so trenutki, zaradi katerih se tenis igra," je dejal Federer, ki je za zmago potreboval vsega 61 minut.

Petintridesetletni Federer je pred tem zadnjič igral v polfinalu Wimbledona julija lani, nato pa ni več tekmoval, ker je želel povsem pozdraviti poškodovano levo koleno. Na Hopmanovem pokal pa se je pred tem zadnjič pomeril leta 2002, leto pred tem pa je tekmovanje zapustil kot zmagovalec skupaj z Martino Hingis.

V drugem dvoboju je Švicarka Belinda Bencic s 7:5, 3:6 in 6:2 premagala Heather Watson. Benciceva in Federer sta nato združila moči še v dvojicah in s 4:0 in 4:1 premagala Watsonovo ter Evansa.

Francozi boljši od Nemcev

Nemka Andrea Petković je premagala Francozinjo Kristino Mladenović s 6:2 in 6:1 ter svoji reprezentanci zagotovila edino točko v dvoboju s sosedi.

Richard Gasquet je namreč ugnal Alexandra Zvereva s 7:5 in 6:3, nato pa sta Mladenovićeva in Gasquet v paru premagala Petkovićevo in Zvereva v skrajšanih nizih s 4:2 in 4:1.

Hopmanov pokal (skupina A), 1. krog:

FRANCIJA - NEMČIJA 2:1
Kristina Mladenović (Fra) - Andrea Petković (Nem) 2:6, 1:6;
Richard Gasquet (Fra) - Alexander Zverev (Nem) 7:5, 6:3;
Mladenović/Gasquet (Fra) - Petković/Zverev (Nem) 4:2, 4:1.

ŠVICA - VELIKA BRITANIJA 3:0
Roger Federer (Švi) - Dan Evans (VB) 6:3, 6:4;
Belinda Bencic (Švi) - Heather Watson (VB) 7:5, 3:6, 6:2;
Bencic/Federer (Švi) - Watson/Evans (VB) 4:0, 4:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.