Svet
179 ogledov

Avstrija lahko v treh dneh na mejo pošlje vojake

avstrija vojaki EPA
Avstrija napoveduje skorajšnjo uvedbo nadzora na meji z Italijo.

Avstrijski obrambni minister Hans Peter Doskozil je v pogovoru za avstrijski časnik Kronen Zeitung v ponedeljek izrazil pričakovanje, da bo Avstrija zaradi povečanja števila beguncev kmalu uvedla nadzor na meji z Italijo. Pri nadzoru meje naj bi v primeru, če se ne bo zmanjšal val beguncev v Italijo, pomagala tudi avstrijska vojska.

Za sodelovanje pri nadzoru meje je tako po besedah Doskozila v pripravljenosti 750 avstrijskih vojakov, 450 naj bi jih poslali s Tirolske, ostale z avstrijske Koroške. Če bo treba, naj bi bili v celoti operativno sposobni v treh dneh, je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA še dejal avstrijski obrambni minister.

Avstrijsko obrambno ministrstvo je ob koncu tedna na Tirolsko že poslalo težko vojaško opremo, med njimi štiri oklepna vozila za zaprtje cest na območju mejnega prehoda na gorskem prelazu Brenner.

Komentarjev 3
  • Avatar praufo
    praufo 19:56 11.julij 2017.

    tako zgleda šengen v praksi, vojsko na mejo

  • allstarr111 19:56 11.julij 2017.

    vsakemu prerbežniku bo dala paket, v katarem lonček in flaša vode namest skret papirja in za žejo tudi, dve telekomovi simkartici (če eno useje) 20 eur v kovancih ter par pohodnih palic.

  • maresem 19:56 11.julij 2017.

    Kaj bo pa v primeru invazije levičarskih volilcev - musličev, naredila naša cmerava vlada?